full screen background image
Keresés
2018 december 22 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Az utolsó falatig elfogyott a rászorulóknak főzött szarvasgulyás Szekszárdon

Az utolsó falatig elfogyott a rászorulóknak főzött szarvasgulyás Szekszárdon

2018.12.22. Szarvasgulyással vendégelte meg a rászorulókat a Szent György Lovagrend pénteken a szekszárdi Garay téren.

Szabó Ferenc, a lovagrend Tolna megyei priorátusának lovagja elmondta, 300-350 adag szarvasgulyással készültek. Hozzátette, hogy kifogástalan étellel szolgálhassanak, a főzést egy igazi profi szakácsra, Puha Róbertre bízták.

2018hirdetés

Szabó Ferenc tudatta, a lovagrend akcióját a Szent József Katolikus Iskola is segítette. Az intézmény jóvoltából egy-egy almát is átadhattak a rászorulóknak, akiknek mézeskalácsot is sütöttek az iskola tanulói. Hozzáfűzte, az önkormányzat azzal támogatta az ételosztás, hogy ingyen biztosította a területet.

A lovagok szaloncukorral és forró teával is kedveskedtek a rászorulóknak.

Szabó Ferenc arról is szólt, hogy a lovagrend nagy priorja, lovag Kator György jóvoltából Pécsen már több ízben rendeztek ehhez hasonló ételosztást, ám Szekszárdon ez volt az első alkalom. Az akció céljával kapcsolatosan megosztotta, egyszerűen szerettek volna meleg étellel kedveskedni a rászorulóknak. Mint mondta, az akció sikeres volt, hiszen a szarvasgulyás szinte az utolsó falatig elfogyott.

A Szent György Lovagrendnek egyébként hét tagja van Szekszárdon. Nem hivatalos mottójuk: nagynak lenni és kicsinek látszani.

Fotó: kadarka.net


adományozás Szabó Ferenc Szent György Lovagrend
KövetkezőÍgy éli meg a magyar a karácsonyt


Read previous post:
Így éli meg a magyar a karácsonyt

2018.12.22....

Close