full screen background image
Keresés
2019 április 21 - vasárnap
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Balassa Nap: kórházi dolgozókat ismertek el, kinevezéseket adtak át Szekszárdon

Balassa Nap: kórházi dolgozókat ismertek el, kinevezéseket adtak át Szekszárdon

2018.10.14. A megyei kórház névadója, a korszerű magyar sebészeti gyakorlat megteremtője, Balassa János emlékére, valamint az intézmény dolgozóinak tiszteletére kétnapos rendezvénysorozatot tartott pénteken és szombaton a Tolna Megyei Balassa János Kórház.

Pénteken a „Balassa Pályázat” előadásait tartották meg a kórházban. Összesen 22 fiatal szakember mutatta be tudományos pályamunkáját. A rendezvénysorozat szombaton a kórházi kápolnában megrendezett ökumenikus istentisztelettel folytatódott, majd tudományos előadásokat, azt követően pedig díszünnepséget tartottak a Vármegyeháza Dísztermében. A díszünnepség részeként elismeréseket,  főorvosi és adjunktusi kinevezéseket adtak át, valamint kihirdették a Balassa Pályázat eredményeit.

A díszünnepségen köszöntőt mondott dr. Lehőcz Regina a Tolnai járás hivatalvezetője, Ács Rezső, Szekszárd polgármestere és dr. Németh Csaba, a kórház főigazgatója. A köszöntők után a hagyományhoz híven elismeréseket adták át.

Fotó: Kiss Albert

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenységéért, a kórház vezetésének felterjesztésére az Emberi Erőforrások Minisztere a nyugdíjba vonuló Böröcz Istvánné gyógyszertári szakasszisztenst és a sebészti osztály szintén nyugdíjba vonuló osztályvezető ápolóját Gyöngyösi Sándornét Pro Sanitate díjban részesítette.

Több évtizedes, kiváló munkája és a kórház iránti elkötelezettsége elismeréseként, az intézmény vezetésének felterjesztésére az Emberi Erőforrások Minisztere Miniszteri Elismerő Oklevélben részesítette Csepregi Józsefné munkaügyi előadót. Nyugdíjba vonulása alkalmából miniszteri elismerő oklevélben részesült Feil Péterné, az élelmezési csoport munkatársa.

Szintén elismerésben részesült dr. Sík Erzsébet, a Tolna Megyei Balassa János Kórház radiológiai osztályának osztályvezető főorvosa, aki 49 éven át, 2018-ban történt nyugdíjba vonulásáig dolgozott a kórházban.

Fotó: Kiss Albert

Orvosi területen Balassa-díjban részesült dr. Cifra János, a patológiai osztály osztályvezető főorvosa, dr. Selényi Judit, a rendelőintézet fogászat- és szájsebészet osztályvezető főorvosa, dr. Vida Aladár Béla, a szülészet-nőgyógyászati osztály főorvosa, dr. Róth Teréz főorvos, az ortopédiai osztály szakorvosa.

Ápolási területen Balassa-díjat vehetett át Bártfai Szilvia, a krónikus belgyógyászati osztály osztályvezető ápolója, Feilg Zsolt, a sürgősségi betegellátó osztály osztályvezető ápolója, Kökény Erika, a mozgásszervi és kardiológiai rehabilitációs osztály osztályvezető ápolója.

Gazdasági területen Balassa-díjat kapott Pirgi József energetikus, a műszaki üzemeltetési osztály munkatársa, Mátyás István vízvezeték-szerelő, a TMK csoport munkatársa, Fábián András gépkocsivezető, a szállítási csoport munkatársa.

Nyugdíjba vonulása alkalmából Balassa-díjban részesült Bojtos Jánosné, az élelmezési osztály és Horváth József kertész, a kertészeti csoport munkatársa.

Fotó: Kiss Albert

Ugyancsak Balassa-díjjal ismerték el a fertőző osztály kollektíváját, dr. Bali Ildikó osztályvezető főorvos asszonyt, dr. Győriné Dávid Stefánia diplomás ápolót, az osztály főnővérét, Baloghné Nyúl Ildikót, Becze Zoltánnét, Berekméry Zoltánt, dr. Cseh Juditot, Dvorák Rozáliát, Herdean Katalint, Lennerné Őszi Mária Tamarát, Maláti Istvánnét, Sárközi Jánosnét, Szabóné Fekete Juditot, Szebényi Lászlónét, Tóthné Fekete Ritát, Tőricht Miklóst, Vukálovits Ákosnét.

A Balassa Pályázat tudományos díj orvos kategória első helyezettje dr. Tóth Gábor, a sebészeti osztály szakorvosa, lett. A második helyezést dr. Kovács Dóra szakorvos (szemészeti osztály), a harmadik helyezést dr. Maláti Éva szakorvosjelölt (I. számú belgyógyászati osztály) szerezte meg.

A Balassa Pályázat tudományos díj egyéb diplomás kategóriájának nyertese Straubingerné Vince Ildikó, a röntgen és ultrahang diagnosztikai osztály szakasszisztense lett, a második Bártfai Szilvia diplomás ápoló (krónikus belgyógyászati osztály), a harmadik Gazdag Krisztina gyógytornász (központi gyógytornász szolgálat) lett.

Fotó: Kiss Albert

A pályázat közönségdíját dr. Kovács Dóra, a szemészeti osztály szakorvosa vehette át.

Főorvosi kinevezésben részesült dr. Szí Vince a III. számú belgyógyászati osztályról és dr. Kovács Gábor a szülészet-nőgyógyászati osztályról.

Adjunktusi kinevezésben részesült dr. Komáromi-Fülöp Zoltán a szülészet-nőgyógyászati osztályról, dr. Schipp Ildikó, az onkológiai osztályról és dr. Hepp Tamás az I. számú belgyógyászati osztályról.

A rendezvényen közreműködött Pecze István (trombitaművész) és Pecze Zsófia (ének), a műsorközlő Orbán György volt.

Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap


ElőzőBalassa Nap – díszünnepség a Vármegyeházán KövetkezőKözel kétezer malac pusztult el egy tűzben


Read previous post:
Közel kétezer malac pusztult el egy tűzben

2018.10.14....

Close