full screen background image
Keresés
2021 május 8 - szombat
  • :
  • :

Baleset-megelőzési előadást tartottak idősek részére Szekszárdon

Baleset-megelőzési előadást tartottak idősek részére Szekszárdon

2017.08.30. Baleset-megelőzési előadást tartottak az idősek, valamint a gondozásukat, felügyeletüket ellátók részére a városi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai kedd délelőtt Szekszárdon.

A szervezők Tolna megyei nyugdíjas klubok képviselőit, tagjait hívták meg az előadásra. A jelenlévők hasznos ajánlásokat, tanácsokat kaptak a biztonságos közlekedésre vonatkozóan – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A rendőrök arról tájékoztatták a résztvevőket, hogy az időskorúak esetében is kiemelten fontos a passzív biztonsági eszközök használata. Lényeges az is, hogy a saját testi képességeikkel és korlátaikkal is tisztában legyenek az idősek, és azokra tekintettel válasszák meg a számukra legmegfelelőbb közlekedési formát.

Elmondták azt is, hogy nyáron hangsúlyos a hőség és a hőség által bekövetkező rosszullétek elkerülése, hiszen ezek súlyos balesetek forrásai lehetnek. Fontos a folyadékpótlás, valamint a cukor pótlása.

Felhívták a figyelmet arra, hogy közeledik az őszi időszak, ilyenkor korábban sötétedik, ezért fontos a láthatóság. Közlekedéskor kulcsfontosságú szerepe van a látni és látszani elvnek. Az útviszonyok is rosszabbak lehetnek, sőt a járdákon is körülményesebb közlekedni. Arra is ráirányították a figyelmet, hogy gyalogosan mindig a járdán kell közlekedni, ha van kijelölt gyalogátkelőhely, minden esetben azon haladjanak át.

Szintén tudatták, csak a műszaki állapot vizsgálatát követően, megfelelő műszaki állapotban lévő kerékpárral szabad elindulni. Kijelölt gyalogátkelőhelynél a kerékpárról leszállva, a kerékpárt tolva gyalogosan kell áthaladni. Sötétedéskor pedig a lámpát fel kell kapcsolni, valamint a láthatóságra különös figyelmet kell fordítani.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close