full screen background image
Keresés
2021 június 15 - kedd
  • :
  • :

Bedrogozva, jogosítvány nélkül vezetett

Bedrogozva, jogosítvány nélkül vezetett

2019.07.17. A Paksi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetése miatt indítottak ismeretlen tettes ellen – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai tettek bejelentést a rendőrségre 2018. október 6-án az esti órákban, mert egy 21 éves helyi férfi Pakson az egyik autómosó területén – vélhetően kábítószer fogyasztása miatt – rosszul lett. Az egyenruhások rövid időn belül a helyszínre érkeztek. Az adatgyűjtés során megállapították, hogy az autómosóhoz egy 21 és egy 26 éves paksi férfi ment egy Opel típusú személygépkocsival, azonban a járőrök kiérkezésekor a járműben már nem tartózkodott senki. A rendőröknek mindkét személy azt mondta, hogy a másik vezette az autót. A férfiaktól vett mintákból a szakértő kábítószer jelenlétét mutatta ki.

Az ügyben a Paksi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt. A beszerzett bizonyítékok alapján bebizonyosodott, hogy az autót a 26 éves paksi férfi vezette. Az elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte. Elmondta, hogy az elsődleges rendőri intézkedés során – amikor barátja rosszul lett a kábítószertől – azért állította azt, hogy a kocsit ismerőse vezette, mert nem rendelkezett jogosítvánnyal az autó vezetéséhez.

Az ügyben a paksi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close