full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Sanyarú sorsú kutyusoknak keresnek ideiglenes befogadókat Bátaszék környékén

Sanyarú sorsú kutyusoknak keresnek ideiglenes befogadókat Bátaszék környékén

2016.12.11. Ideiglenes befogadóhelyeket keres kutyusok számára a Zöldvölgy Völgységi Kistérségi Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület, mivel a jelenlegi befogadóhelyek megteltek – közölte az egyesület a Bataszek.hu oldalon.

Mint írták, az egyesület menhellyel nem rendelkezik, ezért a kutyák elhelyezését kizárólag ideiglenes befogadókkal tudják megoldani. Ám a jelenlegi befogadóhelyek megteltek, ezért nem tudnak több kutyust elhelyezni. Ezért a bátaszéki, illetve a környékbeli lakosok segítségét kérik.

Az egyesülethez kerülő kutyák előéletéről, viselkedéséről gyakran semmit nem tudnak, így olyan helyet keresnek, ahol akkor is megoldható a biztonságos elhelyezés, ha valamely eb nem jönne ki a már meglevő kutyusokkal, esetleg cicákkal. Ideiglenes befogadóhelynek akár egy eladásra váró, üresen álló ingatlan is megfelel, a kutyák ellátását ugyanis önkéntesek segítségével is meg tudják oldani – írták.

A Zöldvölgy egyesület kéri, jelentkezzen, ha bármilyen ötlete van a segítségnyújtásra.

Az állatok orvosi költségeit, élelmezését az egyesület finanszírozza, a gazdikeresést, hirdetést, örökbeadást az egyesület intézi. Az egyesület a befogadóktól az állatok biztonságos elhelyezését, szerető gondoskodást, valamint az egyesülettel való rendszeres kapcsolattartást kér.

A kóborkutyák elsőbbséget élveznek
Egyre több esetben fordul elő, hogy valaki saját, vagy hozzátartozója kutyáját szeretné átadni az egyesületnek, hogy új gazdit keressenek számára. Mint írták, mivel csak „ideiglenesekkel” tudják az elhelyezést biztosítani, az utcán lévő kóbor kutya mindig elsőbbséget élvez. Ezért kérik, ha valaki ilyesmit tervez, időben jelezze, amennyiben segítséget kérne a gazdikeresésben. Egyik napról a másikra ugyanis nem lehet egy kutyát sem felelősséggel gazdához adni.

Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet: zoldvolgyallatotthon@gmail.com (Monodvits Krisztina, elnök)

Forrás: batszek.hu
Read previous post:
Close