full screen background image
Keresés
2018 december 15 - szombat
  • :
  • :

Bejutott az országos döntőbe a PTE-KPVK csapata

Bejutott az országos döntőbe a PTE-KPVK csapata

2015.12.02. Második helyezést ért el a 4. Országos Városmarketing Verseny regionális döntőjében és ezzel az országos döntőbe jutott a KPVK Market(un)ing elnevezésű csapata.

2018hirdetés

A Városmarketing Verseny célja a felsőoktatásban tanuló hallgatók elméleti tudásának gyakorlati tapasztalatokkal való bővítése a városmarketing területén. A háromfős csapatok feladata egy általuk választott település városmárka-építése, helyzetbe hozása, illetve annak megtalálása volt, miként tegyék az adott települést egyedivé, vonzóvá.

A Market(un)ing csapatának tagjai Barnaki Bernadett, Farkas Gellért és Marczis Marietta, a PTE KPVK másodéves turizmus –vendéglátás BA szakos hallgatói, akik Mohács városmarketingjével kapcsolatos kutatással indultak a versenyen.

Felkészítő tanáruk Dr. Slezák-Bartos Zsuzsanna adjunktus elmondta: eredetileg Szekszárdról szerettek volna kutatást készíteni, azonban a zsűri a nevezéskor másodikként megjelölt Mohácsot jelölte ki számukra. A tanárnő szerint a november 27-én, a pécsi Zsolnay-negyedben megrendezett regionális forduló igen erős mezőnyében, egy nagyon kreatív prezentációval sikerült elérniük a kiváló eredményt hallgatóinak.

Marketingtervük erőssége, hogy költséghatékony és valóban megvalósítható elképzeléseket tartalmaz. Ezt értékelésében a zsűri is kiemelte, amelynek a versenykoncepció szerint tagja volt a mohácsi városvezetés is. A KPVK-s csapat a Busójárás újrapozícionálásán túl sok más, fantáziadús ötletet vetett fel Mohács városmárka-építésével kapcsolatban.

A versenyre 17 felsőoktatási intézményből, 62 csapat jelentkezett, akik 43 magyar városról készítettek városmárkázási stratégiát. A december 4-ei miskolci döntőre bejutott, legjobb tizenkét csapat között a PTE-t kettő is képviselheti, hiszen a pécsi elődöntőből szoros versenyben, a KPVK-t csupán néhány ponttal megelőzve, első helyen a KTK Sopianae 1367 csapata jutott tovább.

Az országos döntőre készülő KPVK-s csapat brandépítési javaslatait december 2-án, a PTE KPVK Illyés Gyula Szakkollégiumi és TDK Konferencia közönsége is megismerkedhet, ugyanis utolsó előtti előadóként itt mutatják be második díjas versenyprogramjukat. Az előadásra szeretettel várjuk az érdeklődőket.

A képen a Market(un)ing csapata. Forrás: kpvk.pte.hu
Read previous post:
Close