full screen background image
Keresés
2021 január 23 - szombat
  • :
  • :

Út- és járda felújítással folytatják a munkát

Út- és járda felújítással folytatják a munkát

2015.06.29. Út- és járda felújítással folytatódnak az „életminőség javítását” célzó munkák Szekszárdon.

A Széchenyi és a Holub utca közötti útszakasz teljesen új felületet kap, a munkával a tervek szerint augusztus 15-ig végeznek. A mintegy 40 millió forintos beruházást költségvetési forrásból valósítják meg, helyi kivitelező közreműködésével – mondta el Ács Rezső hétfőn, a Szent István téren tartott sajtótájékoztatón. A téren található (piros) zebrát és a mellette kialakított forgalomlassító szakaszt szintén felújítják.

Az útszakaszon található három buszmegálló is megújul. A buszöblök a hagyományos aszfaltréteg helyett díszburkolatot kapnak. Ez nem gyűrődik meg a nyári forróságban a buszok súlya alatt, valamint kisebb eséllyel vetemedik meg, és a javítása is egyszerűbb – tudatta Ács Rezső, kiegészítésként elmondta: az elképzelések szerint még az idén több másik – így a megyei kórház előtti – buszmegálló is megújul.

Ugyancsak felújítják a vasúti átjáró és a Sport utca közötti útszakaszt, melynek rossz állapotával kapcsolatosan több jelzés is érkezett.

Az útfelújítással párhuzamosan zajlik a Hunyadi utca vasút, és Luther tér közötti járdaszakaszának felújítása, a Luther tér felőli oldalon. A fák itt több helyen is felnyomták a járdát – tájékoztatott a polgármester, aki hozzátette: a járdafelújítást a tervek szerint folytatják.

A munkát azért végzik a nyári hónapokban, mert ilyenkor gyérebb a forgalom és az iskolák is kiürülnek, így a rekonstrukció várhatóan kisebb fennakadást okoz majd a közlekedésben.

A város – mint ahogy azt megírtuk – a szőlőhegyi gyalogos- és kerékpárút felújításával kezdte az „életminőség javítását” célzó rekonstrukciók elvégzését az elmúlt héten. A tervek szerint ezt a jellegű munkát Szekszárd északi részén is folytatják a régi 6-os út nyomvonalán.

Fotó: Kiss Albert

 
Read previous post:
Close