full screen background image
Keresés
2019 február 19 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Beteg gyermekek kórházi napjait teszik szebbé Szekszárdon

Beteg gyermekek kórházi napjait teszik szebbé Szekszárdon

2018.03.21. A beteg gyermekek kórházban elöltött idejét igyekszik kicsit megkönnyíteni, szebbé tenni a Mosolygó Kórház Alapítvány szekszárdi csoportja, mely várja a segítőkész emberek jelentkezését, illetve a kézműves elfoglaltsághoz szükséges felajánlásokat.

Dr. Albert Royards, holland vállalkozó Ázsiában és Európa más országaiban már jól ismert jótékonysági alapítványát 2004-ben hívta életre Magyarországon, a szekszárdi önkéntesek pedig 2017 novemberében kezdték meg munkájukat.

A csoportnak jelenleg tizenöt aktív tagja van a főiskolás fiataloktól kezdve a nyugdíjasokig – mondta el Kedves Tímea, a csoport koordinátora.

Az alapítvány önkéntesei minden szerdán délután három és este hat óra között keresik fel a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályát azért, hogy amennyire tőlük telik megkönnyítsék a gyermekek kórházban eltöltött idejét. Egy-egy alkalommal 2-3 „mosolyogtató” látogat el a kórházba, ahol ilyenkor átlagosan mintegy öt gyermekkel tudnak foglalkozni.

Az „ágyhoz kötött” gyermekeknek mesét mondanak, és különféle játékokat játszanak velük, míg azokkal a gyermekekkel, akiknek nem kötelező az ágyban fekvés, társasjátékokkal játszanak, valamint többféle hangszerrel zenélnek. A zenélésbe a gyermekek is szabadon bekapcsolódhatnak, ha szeretnének – részletezte Kedves Tímea. Mint hozzáfűzte, mentálhigiénés szakember is segíti munkájukat, így pontosan tudják, hogy melyik gyermeknek kell ágyban feküdnie és melyik mozoghat.

Ugyancsak elmondta, pozitív fogadtatásra találtak. A gyermekek és kamaszok nyitottak, a kórházi nővérek pedig segítőkészek velük szemben.

Az alapítvány szekszárdi csoportja más módon, egyéb készséges közreműködők bevonásával is szeretné a gyermekek kórházban eltöltött idejét szebbé tenni. Így a tervek szerint tavasszal a KSC Szekszárd kosárlabdacsapat tagjai is felkeresik a gyermekosztály kis betegeit, valamint a Szekszárdi Playback Színház, illetve a megyei könyvtár munkatársai is ellátogatnak velük az osztályra – tudatta a csoport koordinátora.

Kedves Tímea felhívta a segítőkész emberek figyelmét: a csoport további tagokat keres. Szakképzettség nem szükséges, bárkit szívesen látnak, aki betöltötte 18. életévét. Szintén megosztotta, a különféle játékadományokat és a kézműves elfoglaltsághoz szükséges alapanyagokat is szeretettel fogadják. Köszönetet mondva hozzátette, munkájukat a szekszárdi Alkot-Lak Kreatív Hobby Szaküzlet támogatja.

Jelentkezés és érdeklődés a e-mail címen.

* A kép illusztráció


ElőzőHuszonegyezren húztak korcsolyát a Szekszárdi Műjégpályán KövetkezőÖsszeütközött két személyautó, egy ember megsérült


Read previous post:
Összeütközött két személyautó, egy ember megsérült

2018.03.21....

GKI: 3,8 százalékkal nőhet idén a GDP

2018.03.21....

Close