full screen background image
Keresés
2019 május 31 - péntek
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Betöréses lopást szimuláltak a rendőrök Szekszárdon

Betöréses lopást szimuláltak a rendőrök Szekszárdon

2019.04.18. Egy betöréses lopást és az azzal kapcsolatos helyszíni tevékenységet szimulálták a diákoknak Szekszárdon – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai 2019. április 17-én az AM Dunántúli Agrárképző Központ Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium rendészeti képzésben résztvevő diákjainak tartottak a rendőrség munkáját népszerűsítő gyakorlati bemutatót.

A tanulóknak egy betöréses lopást szimuláltak a rendőrök. A diákok betekinthettek a helyszínbiztosítás, a bűnügyi helyszínelés, a kutyával történő keresés és az elfogás rejtelmeibe is. A tanulók az észlelt bűncselekmény bejelentésétől egészen az elkövető elfogásáig nyomon követhették a rendőrök munkáját. Az egész délelőttön át tartó helyszínelés során számos hasznos ismeretet kaptak az éppen belügyi rendészeti ismeretekből érettségire készülő diákok.

A rendőrségi bemutató célja az volt, hogy népszerűsítse a rendőri munkát, és bemutassa a fiataloknak a szakma rejtelmeit.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close