full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

Biztonság hete: Szekszárdon és Németkéren találkozhattak a gyerekek a tűzoltókkal

Biztonság hete: Szekszárdon és Németkéren találkozhattak a gyerekek a tűzoltókkal

2018.09.21. Az idén második alkalommal rendezték meg a biztonság hete programsorozatot az Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége közös szervezésében, melyhez ezúttal is csatlakozott a katasztrófavédelem. A rendezvény célja a fiatalok figyelmének felhívása a rájuk leselkedő veszélyekre és azok megelőzésének lehetőségeire.

A figyelemfelhívó program elsődleges célcsoportja a 9-14 éves korosztály, fő üzenete, hogy a legtöbb baleset tudatos magatartással, megfelelő odafigyeléssel és a szabályok betartásával megelőzhető, életünk így biztonságosabbá tehető. Látványos bemutatókkal és előadásokkal a mindennapi közlekedésbiztonsági kockázatokra, veszélyekre, azok helyes kezelésére, a balesetek megelőzésének fontosságára és módjára, a biztonság legkülönbözőbb aspektusaira hívta fel a figyelmet a rendőrség, a katasztrófavédelem, a vöröskereszt és számos egyéb közreműködő szervezet szakdolgozói, valamint biztosítási szakemberei.

Szekszárdon a Gyakorló Általános Iskolában, valamint a Németkéri Általános Iskolában találkozhattak a gyerekek a tűzoltókkal, valamint a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság figyelemfelhívó anyagaival.

A játékos tesztek kitöltése során sok hasznos információval gazdagodhattak a gyerekek tűzmegelőzési témakörökben. A füstsátorból apró tárgyakat kellett kihozniuk a „kis tűzoltóknak”, akik ezúton megtapasztalhatták, milyen nehéz a sűrű füstben tájékozódni. A szekszárdi tűzoltók egy gépjárműfecskendővel vonultak ki, melybe beülhettek a gyerekek, felpróbálhatták a tűzoltók sisakját, megnézhették a tűzoltáshoz szükséges modern technikai felszereléseket.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close