full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Bock bor lett a Magyarországi Németek Vörösbora

Bock bor lett a Magyarországi Németek Vörösbora

2015.04.19. Ünnepélyesen kiosztották a Magyarországi Németek Országos Borversenyének díjait a szombaton Mecseknádasdon. Tizennyolc díj és számtalan érem talált gazdára a bállal egybekötött ünnepen.

A Bester Riesligsilvaner , vagyis a legjobb rizlingszilváni díjat a mecseknádasdi Sós András 2014-es évjáratú bora kapta meg. A legjobb fehérbor a Wekler Családi Pincészet 2014-es Sauvignon Blanc bora, a legjobb vörösbor Rauschenberger István 2014-es évjáratú cuvée-je lett. A legeredményesebb termelő a pécsváradi Kreutz András, a versenyben indult legeredményesebb borászat pedig a borotai Koch Borászat lett. A Magyarországi Németek Vörösbora 2015 díjat a villányi Bock Borászat 2011-es Libra Cuvée-je nyerte el – tájékoztatta a Kadarka.net – Szekszárdi Információs Portált Hetényi János, a Mecseknádasdi Szőlő és Bortermelők Egyesületének elnöke.

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, valamint a Szőlő- És Bortermelők Egyesülete által szervezett borversenyre összesen 571 mintát küldtek a termelők az ország minden részéről. Ebből 265 fehérbor, 225 vörösbor, 78 rozé és 3 siller volt.

A fehérek között két nagyaranyat is kiosztott a zsűri. Az egyiket a bonyhádvarasdi Bernát Pince 2014-es rajnai rizlingje, a másikat a mecseknádasdi Wekler Családi Pince 2014-es sauvignon blanc bora kapta. Aranyéremmel harminchat mintát díjaztak.
A vörösborok kategóriájában nagyaranyat egyedül a dunaszekcsői Hauck István cabernet franc 2012-es bora érdemelt ki. A legjobb rozé a borotai Kkoch Borászat cabernet rozéja lett.

Összesen 102 aranyérmet, 192 ezüstérmet és 178 bronzérmet osztottak ki a versenyen. A fehérborok harminchatot, a vörösborok negyvenötöt, a rozék huszonegyet kaptak.

A díj kiosztót kiváló hangulatú bál zárta a sportcsarnokban, ahol mintegy 500-600 ember mulatott hajnalig. A bálon többek között felvonultak a Borlovagok és fellépett a közismert BorCanto Együttes is.

A borverseny eredményeit itt találja:
Különdíjak
Fehérborok
Vörösborok
Rozék

Képek a borvseyenyről Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close