full screen background image
Keresés
2021 július 31 - szombat
  • :
  • :

Bölcskén működik Magyarország egyetlen falusi mozija

Bölcskén működik Magyarország egyetlen falusi mozija

2017.01.23. Bölcskén üzemel hazánk egyetlen még működő falusi mozija – írta a hirado.hu a Kossuth Rádió Szombat Délelőtt című műsora alapján.

Az Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatbázisa szerint jelenleg Magyarországon mindössze egyetlen, az önkormányzat által működtetett mozi létezik. Ez pedig a 2700 lelket számláló Tolna megyei Bölcske mozija. A Rákóczi Filmszínházban található  székeket a megszűnt pécsi Urániából szerezték be, de a vetítővászon teljesen új, Olaszországból származik és – végre – motorizált.

Előre meghatározott százalékban mutatnak be művész- és közönségfilmeket, melyek aránya úgy lett kiszámítva, hogy a filmszínház működtetése kifizetődő legyen.

Baranya István, Bölcske polgármestere elmondta, úgy tudja, hogy az országban Bölcskén kívül csak városok üzemeltetnek „efféle kulturális létesítményt”. A fiatalság számára olyan szórakozást jelent a mozi, mely helyben képes biztosítani számukra a kultúrát – mondta.

A helyiek szerint előfordul, hogy egyszerre száz autó is áll a parkolóban.

A képen Gazdag Gyula mozigépész. Fotó: Fülöp Máté – HVG.hu

Forrás: hirado.hu. Az eredeti cikket és a  Kossuth Rádió Szombat Délelőtt című műsorának részletét itt találja – kattintson!

Ezt is ajánljuk figyelmébe:

A témáról beszámolt a HVG.hu is, melynek munkatársa a mozigépésszel és a település polgármesterével beszélgetett – kattintson!