full screen background image
Keresés
2019 június 8 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Boldogságot közvetítenek és őszinte világot tárnak fel a gyermekrajzok

Boldogságot közvetítenek és őszinte világot tárnak fel a gyermekrajzok

2019.05.23. Több mint félszáz elismerést adtak át a 49. Tolna Megyei Gyermekrajz Pályázat eredményhirdetésén és díjkiosztó ünnepségén csütörtök délután a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermében.

Az idei gyermekrajz pályázatra 17 Tolna megyei iskolából összesen 412 rajz érkezett – tudatta Zsikó Zoltán a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a számok híven tükrözik, hogy milyen sok tehetséges gyermek él körülöttünk.

Kovács Ferenc festőművész, a pályázat életre hívója és a zsűri elnöke többek között arról szólt, hogy mindig felderül a gyermekrajzok láttán. Mint mondta, a gyermekek rajzai örömet, boldogságot közvetítenek és őszinte világot tárnak fel. A festőművész szavai szerint a diákok sok munkát fektettek a rajzokba, melyek egytől egyig kiváló minőségben készültek el.

Kovács Ferenc festőművész, a pályázat zsűrijének elnöke. Fotó: Kadarka.net

A zsűri az értékelés során többek között a rajzokban rejlő kifejezőerőt, a választott technika alkalmazásának milyenségét, a téma életkornak megfelelő feldolgozását és azt figyelte, hogy az alkotás mennyire kreatív, illetve felszabadult – osztotta meg Kovács Ferenc, a zsűri elnöke. Tudatta, az idén is nehéz dolguk volt, hiszen minden nevező díjat érdemelt volna.

Az idei rajzpályázat alkalmával 43 díjat, 8 különdíjat és 3 csoportdíjat adtak át. A rendezvényen közreműködött a Csizmazia Alapítvány két mentoráltja, Radó Bertalan és Halasi Lőrinc (vers).

A díjazottak listáját itt találja – kattintson!

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close