full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

Bonyhádi siker a XXVI. Országos Ifjúsági Táncművészeti Fesztiválon

Bonyhádi siker a XXVI. Országos Ifjúsági Táncművészeti Fesztiválon

2017.03.22. Ismét remekeltek az ART-KONTAKT Egyesület büszkeségei. Gergely Bence és Ujvári Bors Benedek – megvédve tavalyi címüket, a programon elérhető legmagasabb pontszámmal – idén is első lett a kortárs duett kategóriában a XXVI. Országos Ifjúsági Táncművészeti Fesztiválon.

Az 50 ponthoz mind az öt zsűritagtól 10 pontot kellett szerezni, ami sikerült a völgységi fiataloknak a rendezvénynek helyt adó budapesti Erzsébetligeti Színházban. Ez igen nagy elismerés olyan szakmai zsűri előtt, amelynek elnöke: Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója volt, tagjai pedig többek között Török Jolán, a Táncpedagógusok Országos Szövetségének elnöke és Tihanyi Ákos, a Madách Színház tánckarának művészeti vezetője.

Bence és Bors Eric Satie zenéjére táncolt kortárs duettet, a koreográfiát Szarvas Szilvia, Merész Konrád-díjas táncpedagógus készítette – aki ugyancsak elismerésben részesült példaértékű munkájáért. A fiataloknak és felkészítőjüknek Filóné Ferencz Ibolya polgármester is gratulált a város nevében.

Forrás/fotó: bonyhad.hu – V. B.
Read previous post:
Close