full screen background image
Keresés
2019 december 28 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Borász Ütközet: megvédte címét a bajnok

Borász Ütközet: megvédte címét a bajnok

2015.07.21. A Balatonboglár csapata nyerte meg szombaton a szekszárdi sportpályán megtartott, tízéves múltra visszatekintő Borász Ütközetet.

A Borász Ütközeten a Dél-Balatoni- (Balatonboglár), az Etyeki-, a Hajósi-, a Mátrai-, a Szekszárdi-, valamint a Tolnai borvidék borászai csaptak össze barátságos focimeccsen.

Heimann Zoltán, a Szekszárdi Borvidék elnökének köszöntője után a házigazdák csapata nagy reménnyel vágott neki a kispályás tornának. A tavalyi Hajóson megrendezett „ütközeten” ugyanis a döntőig menetelt a csapat, ahol a Szekszárd hetesekkel kapott ki a Balatonboglártól.

Idén már az első körben erős ellenfelet kaptak a hazaiak, az Etyeki Borvidéket. A második félidő utolsó néhány percéig 2-1-re vezetett a Szekszárdi Borvidék. Ám ekkor büntetőt fújtak a vendégek javára, akik élni tudtak a lehetőséggel és egyenlítettek. A végeredmény így 2-2 lett – tájékoztatta a Kadarka.net portált Takler András szervező, aki szintén pályára lépett.

Ezután mindössze ötperces pihenő után kezdte következő ütközetét a szekszárdi csapat a Mátrai Borvidék ellen. A mérkőzésen – ahogy a szervező fogalmazott – semmi sem jött össze, több hazai védelmi hibát követően 3-1-re nyert a Mátrai Borvidék. A Szekszárd ezzel az 5. helyen végzett.

A döntőt végül a Balatonboglár és az Etyek vívta, az eredmény 3-0 lett. A bogláriak így a 2015-ös Borász Ütközetet is megnyerték, amivel megvédték bajnoki címüket.

A torna gólkirálya Takács György lett, aki a Balatonboglár csapatában játszott. A 12 gólt szerző játékos korábban a Balatonlelle NB II-es csapatában focizott. A legjobb kapusnak az etyeki Csalánosi Richárdot választották.

A mérkőzések a rettentően megterhelő, 37 fokos hőség ellenére is nagyon sportszerűen zajlottak. Piros lapot egyszer sem kellett felmutatniuk a játékvezetőknek, akik egyébként nagy szakmai tapasztalattal rendelkeznek. A torna szakmai védnöke – hagyományosan – Magyar Zoltán, a Magyar Borászválogatott szövetségi kapitánya volt – mondta el Takler András .

A borászok a kemény küzdelem után a szomszédos Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőben hűsíthették le magukat. A Borász Ütközetet végül az este megtartott szekszárdi borok kóstolója zárta, ahol az alábbi borokat lehetett megkóstolni:

– Bodri Pincészet Optimus Cuvée 2011
– Eszterbauer Borászat Sógor Kadarka 2013
– Heimann Családi Birtok Kékfrankos 2014
– Neiner Pince Kadarka 2013
– Sebestyén Pince Bikavér 2012
– Szeleshát Szőlőbirtok K2 Kékfrankos 2012
– Takler Pince Bikaver Reserve 2012

A rendezvény főtámogatója az Ital Magyarország Kft. További támogatók: Tarr Kft., Axiál kft. Cellarius Kft., Vinotech Kft., Amorim Kft.

Fotó: Steiner V.
Read previous post:
Gyulajnál

Close