full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

Borkóstolót is tartottak a bonyhádi könyvtárban

Borkóstolót is tartottak a bonyhádi könyvtárban

2017.10.11. A hagyományokhoz híven a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz október 2-8. között.

A lelkes könyvtárosok a rendezvénysorozat ideje alatt minden nap színes programokkal várták az érdeklődőket. A könyvbemutatók, kiállítások mellett idén nagyon sok osztály is bekapcsolódott a rendezvénybe, pontosabban a „Pincétől a padlásig” elnevezésű programba, mely egy olyan részletes könyvtárbejárást takar, ahol az érdeklődők megtekinthetik a könyvtár máskor olvasóktól elzárt területeit, így a padlást, pincét és a raktárakat is.

A rendezvénysorozat országosan a Könyves Vasárnappal zárult, amikor is a részt vevő könyvtárak vasárnap kinyitottak és a programok mellett ingyenes beiratkozási lehetőséget is biztosítottak. A bonyhádi könyvtárban ez a nap a szüret jegyében zajlott.

A gyermekkönyvtárban a gyerekek szüreti képeket készítettek különböző technikákkal és gyűjthető kártyákat, játékokat cserélgettek, a felnőtt részlegen a Muslinca férfikórus énekelt, majd borkóstolót is tartottak az egész délutános könyvbörze mellett. A mozgalmas hetet a könyvtár nagy sikernek könyvelheti el, hiszen az országos statisztikai összesítés alapján a 35 programon 1225 fő vett részt, ami igazán szép eredmény.

Forrás/fotó: Solymár Imre Városi Könyvtár, Bonyhád




Read previous post:
Close