full screen background image
Keresés
2018 december 11 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Bővítették a közvilágítást Szekszárdon, felére csökkent a költség

Bővítették a közvilágítást Szekszárdon, felére csökkent a költség

2017.01.19. Befejeződött a közvilágítás bővítése Szekszárdon: a 139 millió forintos beruházást saját forrásból valósította meg a város önkormányzata – közölte a tolnai megyeszékhely polgármestere az MTI-vel.

2018hirdetés

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) elmondta: a 2016-ban kezdődött fejlesztés során a város északi és déli bevezető szakaszán összesen 331 ledes lámpatestet helyeztek el. Kiépült a közvilágítás a Bor utcában, a déli városrészen a Sárköz utcában és a Bátaszék felé haladó kerékpárút mentén. A kivitelezést a szekszárdi Köz-Meg-Vill Kft. végezte.

Szekszárdon 2014-ben 700 millió forintos, európai uniós támogatású projekt keretében több mint 4000 hagyományos lámpatestet cseréltek ledes világításra. A tervek szerint 2018-ra a város teljes területén kiépítik a közvilágítást – mondta a polgármester.

A korszerűbb technológiával mintegy felére csökkent a közvilágítás költsége a városban; a korábbi évek 90 millió forintos költsége helyett tavaly 46 millió forintba került a hálózat üzemeltetése.

A képen a város északi bevezető szakaszán is kiépült a közvilágítás. Fotó: / Kiss Albert

MTI


ElőzőMiidőnk.hu: leállt a Paksi Atomerőmű egyes blokkja KövetkezőEmelkedik a benzin ára – ennyibe kerül péntektől Szekszárdon


Read previous post:
Emelkedik a benzin ára – ennyibe kerül péntektől Szekszárdon

2017.01.19....

Influenza: egy hét alatt megduplázódott a betegek száma

2017.01.19....

Close