full screen background image
Keresés
2018 december 10 - hétfő
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Bővül a parkolóhelyek száma Szekszárd belvárosban

Bővül a parkolóhelyek száma Szekszárd belvárosban

2017.08.19. Várhatóan még augusztusban megtörténik az új parkolóhelyek kialakítása Szekszárdon, az Arany János utcai tömbbelsőben.

2018hirdetés

A nyomda mögött található, a NAV melletti kapubejárón keresztül megközelíthető mintegy 1000 m2-es területen, ahol hosszú évek óta rendezetlen állapotok uralkodtak, mintegy 30 új parkolóhely létesül. A kivitelezés július végén kezdődött és várhatóan augusztusban megtörténik a műszaki átadás-átvétel.

Mint azt megírtuk, az önkormányzati közterületen a Közgyűlés döntése értelmében alakít ki új parkolóhelyeket a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft.

A felújított terület a módosított parkolási rendelet értelmében szeptember 1-től Arany János utcai tömbbelső néven az I. parkolási övezetbe tartozik. A korlátozott férőhelyek száma miatt ezen a területen érmés, chip kártyás, telefonos jegyvásárlás, illetve bérlet váltható. A lakossági kártya továbbra is az Arany János utcába és a Csokonai utcába igényelhető.

A beruházás elkészültével az utolsó belvárosi közterületi telkek rehabilitációja is megvalósul az önkormányzat jóvoltából. 2009-ben a mélygarázs melletti, Auguszt I. utcai, volt Beloiannisz Fűtőmű területén készültek parkolóhelyek, majd 2010-ben a volt Kisiparos udvar helyén alakítottak ki közel 70 beállóhelyet. A további parkolóhelyek kialakításának lehetőségét még vizsgálja a város, a tervek szerint parkolóház vagy mélygarázs épülhet a közeljövőben a Zöld Város Program
keretében.

Forrás/fotó: Polgármesteri Kabinet


Előző83 millió forintból újul meg a bonyhádi zeneiskola KövetkezőPályázat útján támogatják a bátaszéki árva gyermekeket


Read previous post:
Pályázat útján támogatják a bátaszéki árva gyermekeket

2017.08.19....

Államtitkári dicséretben részesült Harsányi Mária, a KSC Szekszárd edzője

2017.08.19....

Close