full screen background image
Keresés
2020 augusztus 5 - szerda
  • :
  • :

Bringázz Szekszárd! Több mint száz résztvevő a figyelemfelhívó programon

Bringázz Szekszárd! Több mint száz résztvevő a figyelemfelhívó programon

2019.09.24. Bringázz Szekszárd! elnevezéssel szervezett figyelemfelhívó kerékpáros programot a Szekszárdi Sportközpont szeptember 22-én vasárnap az Autómentes Nap alkalmából.

A mintegy 120 résztvevő számára az volt a feladat, hogy a Városi Sportcsarnoktól indulva megtaláljanak öt előre megadott kerékpárbarát pontot a városban, mint például a Gyermek KRESZ pálya vagy a Petőfi Sándor utcában található gumitömlő automata.

A pontokat sorrendje nem volt előre meghatározva, de aki a legrövidebb utat választotta 11 km-t tekert. A szervezők oklevéllel, tornazsákkal, kulaccsal és egy fényvisszaverő karkötővel jutalmazták a bringások teljesítményét. A csodálatos időnek köszönhetően rengeteg család gondolta úgy, hogy nem érdemes a vasárnap délelőttöt négy fal között tölteni.

A Sportközpont célja, hogy felpezsdítse Szekszárd kerékpáros életét és arra ösztönözze a városlakókat, hogy minél többen szálljanak nyeregbe. Éppen ezért egész évben rendeznek amatőr-illetve profi bringás programokat, úgymint a Bunny Bike és a Back to School, amelyek családoknak szóló élménydús program volt, a Ki a legény a gáton? és a Tour de Sárköz, ahol a hobbi kerékpárosokat célozta meg vagy a 45. Gemenc Nagydíj és a III. Szekszárdi Triál Kupa, ahol a profiké volt terep.

A programoknak azonban még nincs vége, sőt! Október 12-én a Magyar Kerékpáros Szövetség és a Kométa közös tehetségkutató versenysorozata Szekszárdra látogat, aminek a szervezői a BringaSuli és a Szekszárdi Sportközpont lesz. A versenyen 4-14 éves korú gyermekeket mutathatják meg, hogy mire képesek kétkeréken.

Az év zárásaként pedig október 20-án vasárnap immáron harmadik alkalommal fognak városunkba látogatni a hazai cyclocross szakág nagyágyúi, hogy a Baka István Általános Iskola körül kialakított pályán küzdjenek meg egymással.

Forrás: Szekszárdi Sportközpont – ifj. Ritter Péter