full screen background image
Keresés
2020 november 25 - szerda
  • :
  • :

Bronzérmes lett a Garay általános iskola focicsapata az országos döntőben

Bronzérmes lett a Garay általános iskola focicsapata az országos döntőben

2019.06.29. A Garay János Általános Iskola és AMI tanítás után, június 21. és 24. között, az Egerben megrendezendő labdarúgó IV. korcsoportos Diákolimpia országos döntőjén vett részt, ahol 19 csapat indult.

A sorsolás során az iskola csapata a „D” csoportba került, ahol négy iskola – Zalaegerszeg, Pécs, Százhalombatta, és Szekszárd – vetélkedett egymással. A csoportokból az első két csapat juthatott a legjobb nyolc közé. Az első mérkőzésen a szekszárdi csapat rögtön vereséget szenvedtek Százhalombattától, így nehéz helyzetbe került, de a hátralevő két mérkőzést megnyerte és a legjobb nyolc között folytathatta a tornát.

Másnap a nagy esőzések miatt műfüves pályára vitték a mérkőzéseket, ahol a szekszárdiak nagy küzdelemben 2-1 arányban verték meg a zagyvarékasi együttest, így már a legjobb négy közé kerültek. A döntőbe jutásért egy jobb ellenfél ellen elszenvedték második vereségüket, ezért az utolsó napi helyosztókon a bronzérem megszerzéséért szálltak harcba. A rekkenő hőségben lejátszott mérkőzésen, a küzdelem dominált, melynek során nem érdemtelenül, a gyerekek nagy örömére 2-1-es győzelmet arattak a Fertőszentmiklós ellen.

A torna során minden gyerek hozzájárult a sikerhez, de ki kell emelni Léhmann Dávid és Ranga Simon védőmunkáját, Budi Rihárd kiismerhetetlen cseleit, és a három mérkőzésen szerzett hét gólját, valamint a bronzmeccsen fontos gólokat szerző Monigl Bence, illetve Hamza Dániel küzdeni akarását.

A képen (balról jobbra): Horváth Péter (edző), Lehmann Dávid, Stöckler Bálint,  Monigl Bence, Ranga Simon, Orbán Norton, Budi Rihárd, Tatár Zoltán, Hamza Dániel, Csicsó Krisztofer

Forrás/fotó: Garay János Általános Iskola és AMI
Read previous post:
Close