full screen background image
Keresés
2019 szeptember 7 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Brüsszeli judo bajnokságon lett bronzérmes Kohári Tibor

Brüsszeli judo bajnokságon lett bronzérmes Kohári Tibor

2016.05.01. Bronzérmes lett a szekszárdi Kohári Tibor a Brüsszelben vasárnap megrendezett Open Master International Judo Championship-en.

Kohári Tibor, aki egyébként a Gemenc Judo Klub tagja, egyénileg nevezett a nemzetközi cselgáncs bajnokságra. A veterán versenyző a 40-45 évesek korcsoportjában és a 73-81 kg-os mezőnyben érte el a szép eredményt.

A küzdelemsorozat brüsszeli rendezvényén összesen tizenkét ország kétszáz veterán cselgáncsozója vett részt. A nemzetközi versenysorozatban évi 8-10 nyílt bajnokságot rendeznek, világszerte.

Kohári Tibor a Kadarka.net-nek elmondta, a sorozat márciusi bajnokságának hazánk adott otthont. Hozzátette, a sorozat rendezvényei közül általában a magyarországi versenyeken indulnak a legtöbben. Tibor a márciusi százhalombattai versenyen szintén bronzérmet szerzett. A tavalyi hazai veterán bajnokság szintén Százhalombattán megrendezett viadalán – ahol 17 ország 350 dzsúdósa indult – aranyérmet szerzett. Kohári Tibor szintén ebben a rendezvénysorozatban Szatmárnémetiben és Berlinben is bajnok lett 2015-ben.

Mint arról Kohári Tibor portálunknak beszámolt, a júniusban megrendezendő veterán Európa-bajnokságon is indul Horvátországban. A cselgáncsozó a világbajnokságon is szeretné magát megméretni, ám azt az idén Floridában rendezik meg. Az Amerikában megtartandó viadalon való részvételhez – további – szponzori támogatásra lenne szüksége.

Kohári Tibor köszönetet mondott a támogatásért a Gemenc Judo Klubnak és edzőjének, Szepesi Dávidnak, aki kategóriájában Európa- és világbajnoki bronzérmes. Szintén megköszönte a támogatást szponzorainak, a TolnAgronak és Tarr Kft-nek, akik nélkül nem vehetett volna részt a brüsszeli nemzetközi veterán bajnokságon.

A vezetőképen: a fotó jobb szélén bronzéremmel a nyakában Kohári Tibor. 


cselgáncs Kohári Tibor
ElőzőÉrettségi - kezdődnek a magyar írásbelik


Read previous post:
Close