full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Brutális szekszárdi gyilkos – betört a jutalom eltávozása alatt a férfi

Brutális szekszárdi gyilkos – betört a jutalom eltávozása alatt a férfi

2019.03.28. Előkészítő ülést tartott csütörtökön a Szekszárdi Járásbíróság annak a vádlottnak a lopási ügyében, akit egy másik ügyben 14. életévét be nem töltött kiskorú sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak – tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Járásbíróság sajtószóvivője

A vádirat szerint a vádlott enyhe fokú mentális retardációban és a kórosság mértékét el nem érő személyiségzavarban szenved. A vádlott egy korábbi elítélés miatt javítóintézeti nevelését töltötte, ahonnan 2017. október 24-től jutalom eltávozásra hazaengedték. Ennek ideje alatt 2017. november 21-én a reggeli órákban átmászott egy szekszárdi ingatlan kerítésén, berúgta a ház bejárati ajtaját és bejutott az előszobába, ahonnan el akarta lopni a sértett – kabátjában tárolt, közel 20 ezer forint értékű – mobiltelefonját.

A sértett azonban otthon tartózkodott és megzavarta a vádlottat, aki így anélkül, hogy bármit is ellopott volna, elmenekült az ingatlanból. Az ajtó megrongálásával a vádlott mintegy 200 ezer forint kárt okozott a sértettnek.

Az előkészítő ülés távmeghallgatással került megtartásra, mivel a vádlott a másik bűncselekmény gyanúja miatt letartóztatás alatt áll, és elmeállapotának tartós megfigyelése céljából az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) van.

Az ügyészség a vádat a sértett vallomásával kívánja bizonyítani, aki felismerte a házába betörő vádlottat. A vádlott azonban tagadta a bűncselekmény elkövetését, vallomása szerint nem is járt a sértetti ingatlan közelében.

A büntetőeljárás így nem nyert befejezést, tárgyalásra majd a vádlott elmeszakértői vizsgálatának lezárulta után fog sor kerülni.

Unokatestvérét gyilkolta meg

Mint azt megírtuk, a 19 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy március 8-án otthonából elcsalta, majd meggyilkolta 6 éves unokatestvérét. A kislány – akinek fején több ütésnyom is volt – holttestére a Patak utca mögött található patak partján  találtak rá. Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt indított nyomozást, ám a bizonyítás eredményeként a minősítés köre még változhat.

A férfit a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája március 11-én előzetes letartóztatásba helyezte. A nyomozási bíró egy hónapra rendelte el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható – korábban már büntetett – férfi előzetes letartóztatásba helyezését. Arról is rendelkezett, hogy a férfit az elme állapotának megfigyelése céljából az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítsák.

A kép a férfi előzetes letartóztatásba való helyezésekor készült március 11-én, a Szekszárdi Járásbíróság épületénél. Fotó: kadarka.net

Kapcsolódó cikkek:
Feldühödött családtagok várták a szekszárdi kislány gyilkosát a bíróság előtt
Egy 19 éves férfi gyilkolta meg a 6 éves szekszárdi kislányt
Megöltek egy gyermeket Szekszárdon
Read previous post:
Close