full screen background image
Keresés
2019 november 26 - kedd
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Célzottan ellenőrizték a közlekedőket Tolnában

Célzottan ellenőrizték a közlekedőket Tolnában

2019.11.14. A biztonságos közlekedés, a balesetek megelőzése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese a megye teljes területén összevont, célzott ellenőrzést rendelt el.

Tolna megye rendőrei a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása érdekében komplex ellenőrzés keretén belül ellenőrizték a gépjárműveket és a gépjárművezetőket – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A hétvégén összesen 75 jogsértést tártak fel az egyenruhások, 57 esetben indítottak eljárást biztonsági öv használatának hiánya miatt. Egyéb szabálysértések elkövetése miatt (sebességtúllépés, mobiltelefon-használat, gyermekbiztonsági rendszer hiánya, a világítás hiánya és a járművek nem megfelelő műszaki állapota) 18 alkalommal intézkedtek a rendőrök.

A közlekedők a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre a megye teljes területén!

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy a biztonsági öv használatának lakott területen belül és kívül egyaránt nagy szerepe van. A bekövetkezett baleseteknél kerülnek előtérbe a passzív, másodlagos műszaki biztonsági tényezők, úgymint a biztonsági öv, a fejtámasz, a biztonsági gyermekülés. Szerepük a sérülések következményeinek csökkentésében jelentős. Baleset esetén növelik a vezető és az utasok túlélési esélyeit, nem ritkán megóvják őket a sérülésektől is.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close