full screen background image
Keresés
2021 június 22 - kedd
  • :
  • :

Civil Információs Centrum: kapocs Tolna megye életében

Civil Információs Centrum: kapocs Tolna megye életében

Elindult a második Civil Információs Centrum (CIC) program a Lakható Szekszárdért Egyesület fenntartásában. A cél, hogy a megyei civil élet szereplőinek olyan ingyenes naprakész szolgáltatásokat nyújtsanak, melyek munkájukat és érvényesülésüket segítik.

Az egyesület bonyolította le az első CIC programot 2012 és 2014 között, így a feladat nem új keletű számukra. Ez idő alatt a megyei civil élet meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.

A CIC közreműködésével száztíz rendezvényen kétezer ember, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen bejelentett képzési programokon pedig kétszázhúsz ember vett részt a megyéből. Jogi, informatikai, valamint szervezetfejlesztési, illetve pénzügyi és forrásteremtési témakörben, mintegy 1850 óra tanácsadást tartottak.

Ezek témái közé tartozott az online ügyintézésekhez kapcsolódó alap számítástechnikai képzés, valamint nyelvi képzések nyújtása. Tartottak még tanácsadást az önkéntes munka népszerűsítésével kapcsolatban és az adománygyűjtés protokolljáról civil szervezetek részére.

A program emellett két új munkahelyet teremtett, négy főt részmunkaidőben foglalkoztattak. A CIC szoros partneri viszonyt alakított ki közel 400 megyei civil szervezettel, a megyei önkormányzatokkal és a művelődési házakkal – tájékoztatta a Kadarka.net portált a Tolna Megyei Civil Információs Centrum.

A pályázat nyerteseként a Lakható Szekszárdért Egyesület 2015. december 31-ig jogosult a Civil Információs Centrum cím viselésére. Várják továbbra is azon civil szervezetek képviselőit, akiknek bármiféle szakmai segítségre van szükségük. Képzett tanácsadói hálózatot működtetve – a fentebb is említett – jogi, pénzügyi, szervezetfejlesztési és forrásteremtési kérdésekben lehetőség nyílik ingyenes tanácsadásra.

Az iroda dolgozói emellett a képzések, információs napok alkalmával háromhavonta ellátogatnak a megye összes járási székhelyére a civil élet szereplői számára aktuális, illetve fontos témákkal.

A CIC célkitűzése, hogy a civil élet szereplőit naprakész szolgáltatásokkal támogassa. Ezzel szeretnék elősegíteni a politika, a közigazgatás és a civil szféra közötti együttműködés lehetőségét. Minden Tolna megyében működő civil szervezetre partnerként tekintenek.

Az országban egyébként összesen húsz civil szervezet nyerte el a másodjára meghirdetett Civil Információs Centrum (CIC) címet. Ezt a tavaly lezárult első Civil Információs Centrum program folytatásaként hirdetett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A Tolna megyei iroda Szekszárdon a Béla király tér 6 szám alatt található.

A CIC honlapját itt találja – kattintson!
Read previous post:
Close