full screen background image
Keresés
2020 október 27 - kedd
  • :
  • :

Karitatív szervezetek vezetőivel egyeztetett dr. Balázs Gábor Szekszárdon

Karitatív szervezetek vezetőivel egyeztetett dr. Balázs Gábor Szekszárdon

2020.03.08. A karitatív szervezetek képviselőit hívta egyeztetésre dr. Balázs Gábor tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. Az értekezlet fő témája az együttműködés lehetőségeinek egyeztetése volt.

Az igazgató a beszélgetés során bemutatta a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2019. évi működését, kiemelt figyelmet fordítva azokra az eseményekre, ahol az igazgatóság és a karitatív szervezetek együttműködhetnek. Az ezredes elmondta, hogy Tolna megye biztonságos megye, ami többek között a beavatkozások számának csökkenésével is alátámasztható. A beszámolóból az is kiderült, hogy a tavalyi évben nem történt megyénkben olyan esemény, ami indokolta volna a karitatív szervezetek bevonását, közreműködését. Így elsősorban azokra a rendezvényekre érdemes koncentrálni, melyek során közvetlenül találkozhatunk a lakossággal, és hívhatjuk fel a figyelmüket a különböző, elsősorban emberi gondatlanságból eredő káresetek megelőzésével kapcsolatos információkra.

A lakosságtájékoztatásban a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság kiemelt szerepet játszik, a tavalyi évben 109 rendezvényen vett részt, több mint tízezer emberhez juttatva el a megelőzéssel kapcsolatos információkat, melyek a karitatív szervezetekkel történő együttműködésnek is jó alapot szolgálhatnak.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság