full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

Civilek Napja 2019. – nyílt napot tartanak Szekszárdon

Civilek Napja 2019. – nyílt napot tartanak Szekszárdon

2019.01.24. A Tolna Megyei Civil Információs Centrum (CIC) 2019. február 1.-én nyílt napot tart a Civilek Napja alkalmából Szekszárdon. A program a Miniszterelnökség kezdeményezésére egy országos programsorozat részeként kerül megvalósításra Tolna megyében.

A nyílt nap keretében az érdeklődőket reggel 8-tól este 6-ig várják a CIC Béla király téri székházban, ahol tanácsadók segítségével igyekeznek minden korosztálynak bemutatni azt, hogy miért fontos ma Magyarországon civil szervezetet létrehozni, működtetni, és hogy a civil szervezetek munkája, jelenléte miért elengedhetetlenül fontos az élet minden területén.

Már több mint 20 éve ünnepeljük február 1-jén a Civilek Napját. Ma Magyarországon, mintegy 61 ezer civil szervezet létezik, amelyeknek célja a társadalom, a közösségek szolgálata, az állami, önkormányzati feladatok ellátásának segítése. A kormányzat támogatja és segíti a helyi közösségekért tevékenykedő civil szervezeteket, egyrészt azzal, hogy évről-évre egyre növekvő állami forrást biztosít a civil szférának, másrészt azzal is, hogy civil információs centrumokat működtet mindegyik megyében, illetve a fővárosban.

Tolna megyében a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület látja el a civil információs centrum feladatokat, amelynek keretében díjmentes szolgáltatásokat (jogi, közhasznúsági, pályázati, pénzügyi, könyvelési, adózási) nyújt a civil szervezeteknek.

A Tolna Megyei Civil Információs Centrum köszöni a civil szervezetek munkáját, amelyeknek felelősségvállalása, jelenléte elengedhetetlenül fontos az élet minden területén. Tevékenységüket közvetlenül Ön is támogathatja önkéntes munkájával, adományaival, valamint személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával.

Amennyiben a civil területet érintő információra van szüksége, az alábbi elérhetőségeken tud érdeklődni:

Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület
Tolna Megyei Civil Információs Centrum
7100 Szekszárd, Béla király tér 6.
Tel: 74/407-297
E-mail: cic@tolna.net
Web: cicszekszard.hu