full screen background image
Keresés
2021 június 24 - csütörtök
  • :
  • :

Csak egy hajszál híján múlt a tragédia

Csak egy hajszál híján múlt a tragédia

2020.11.01. Vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt folyt büntetőeljárás egy 65 éves veszprémi nő ellen, a Tamási Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Simontornya belterületén – a 64-es főúton – levő vasúti átjáróban közlekedett egy személygépkocsi vezetője 2020. szeptember 4-én az esti órákban, amikor a tilos jelzés ellenére – miután a sorompót letörte – áthajtott az átjárón, majd fennakadt a síneken. Alig egy másodpercen múlott, hogy az éppen akkor érkező vonat nem sodorta el. A sofőr még néhány percet vesztegelt a vasúti átjáró mellett, majd adatai hátra hagyása nélkül elhajtott. A balesetet térfigyelő kamera is rögzítette.

Az eset kapcsán a Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, a járművet vezető asszonyt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Ebben a vasúti átjáróban évente több alkalommal törik le a sorompó csapórúdját a figyelmetlen járművezetők. A balesetek elkerülése érdekében kérünk minden közlekedésben résztvevőt, hogy fogadják meg  a rendőrség tanácsait:

– A vasúti átjárókat minden esetben fokozott óvatossággal közelítsék meg!
– Még akkor is tekintsenek körbe, ha a vasúti fényjelző fehéren villog!
– Ha lámpa pirosan világít, soha ne hajtsanak az átjáróba!
– Amennyiben sorompó is van a vasúti átjáróban, és az mozgásban van, vagy már lecsukódott, álljanak meg, és csak szabad jelzés esetén induljanak el újra!

 
Read previous post:
Close