full screen background image
Keresés
2018 december 10 - hétfő
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Csak kevés ilyet találni hazánkban, Szekszárdon már kettő van

Csak kevés ilyet találni hazánkban, Szekszárdon már kettő van

2017.09.25. Az egész országban csak néhány olyan jó minőségű kültéri kosárlabdapályát találni, mint amilyet hétfő délelőtt adtak át a szekszárdi Babits Mihály Általános iskola udvarán. Szekszárdon ez már a második ilyen pálya.

2018hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd, az önkormányzat és az általános iskola összefogásával létesült pálya újabb lépés a városi sportfejlesztések területén – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere hétfő délelőtt a helyszínen. Hozzátette, a pálya hasonló konstrukcióban épült meg, mint a nemrég a Garay János Gimnázium udvarán átadott ugyanilyen pálya. Ez a pálya is a KSC Szekszárd által gyűjtött TAO kedvezmény felhasználásával, illetve az önkormányzat saját költségvetéséből biztosított pénz felhasználásával valósult meg.

Korábban az öltözők újultak meg az iskolában, a kosárlabda klub a város és az intézmény együttműködésével.

Ács Rezső arról is beszámolt, hogy a gyerekek szépen vigyáztak a területen korábban álló pálya felületére, így kevesebb munkát kellett elvégezni és ennek köszönhetően az új pálya megépítésének költsége mindössze 3,3 millió forint volt. A munkát szekszárdi vállalkozások végezték el.

A városvezető felhívta a figyelmet, ma még csak kevés ilyen jó minőségű pálya van egész hazánkban. A Garay gimnáziumban átadott pálya volt az ötödik, ez pedig a hetedik ilyen kosárlabdapálya, így Szekszárd élen jár ezen a területen.

Szabó Noémi (j), Ács Rezső és Botos Ilona. Fotó: Kadarka.net

Mint a polgármester fogalmazott, a jobb feltételek biztosításával újabb lépéssel segítették a sportolni kívánó gyermekeket. Emlékeztetett, az idei év különösen gazdag volt a sportfejlesztések területén Szekszárdon. Hiszen – mint azt megírtuk – ebben az évben három óvodában adtak át több sportág kipróbálását lehetővé tevő műfüves sportpályát.

Ugyanakkor hangsúlyozta, nem szabad leállni a fejlesztésekkel. A fejlesztéseket szeretnék folytatni a helyi általános- és középiskolákban is – tudatta. Mint azt részletezte, azon is dolgoznak, hogy – a Fekete Gólyák KC segítségével, további TAO támogatások felhasználásával – az ígért tornacsarnok is megépüljön a Babits Mihály Általános Iskolában.

Fotó: Kadarka.net

Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai igazgatója arról szólt, hogy a kültéri iskolai kosárlabdapályák az Ovikosár program folytatásaként is szolgálnak. Az óvodából az iskolába kerülő gyerekek a pályának köszönhetően tovább hódolhatnak kedvenc sportjuknak. Hangsúlyozta, a kosárlabda klub számára a Babits Mihály Általános Iskola jelenti az egyik legfontosabb utánpótlásbázist. Az iskolából jelenleg 35 lány sportol a klub előkészítő csoportjaiban és utánpótlás csoportjaiban, egészen az U-14-es korosztályig.

Mint azt Szabó Noémi kiemelte, a pálya nemcsak jól néz ki, de sportolni is egészségesebb rajta, mint egy hagyományos betonborítású pályán. A modern pálya a felületének köszönhetően ugyanis kíméli az ízületeket és az esések sem okoznak akkora sérüléseket.

Az iskola nevében Botos Ilona megbízott intézményvezető köszönte meg a pályát. Elmondta, a gyerekek nagy örömmel vették birtokba azt. Hozzátette, tavaly az országos diákolimpián harmadik helyezést ért el az iskola kosárlabdacsapata, valamint, hogy az új pályának köszönhetően remélhetőleg további sportsikereket érhetnek majd el.

Fotó: Kadarka.net


ElőzőKosárlabdapályát adtak át Babits Mihály Általános Iskolában KövetkezőElgázoltak egy gyalogost Dunaszentgyörgyön


Read previous post:
Elgázoltak egy gyalogost Dunaszentgyörgyön

2017.09.25....

Euroliga-selejtezőt vív az Atomerőmű KSC a szekszárdi sportcsarnokban

2017.09.25....

Close