full screen background image
Keresés
2019 december 18 - szerda
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Csaknem kétmilliárd forint támogatást kap Szekszárd

Csaknem kétmilliárd forint támogatást kap Szekszárd

2019.12.16. Csaknem kétmilliárd forint támogatást kap fejlesztéseihez a szekszárdi önkormányzat a Paksi Ipari Park (PIP) Nonprofit Kft.-től – jelentette be a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, illetve Szekszárd polgármestere hétfőn Szekszárdon sajtótájékoztatón.

Süli János miniszter hangsúlyozta: a Paks II. projekt megvalósításában fontos szerepet szánnak Szekszárdnak. Közös érdek, hogy a város és a régió is fejlődjön. Azt mondta, a tolnai megyeszékhelyen épülő, iparterületi útnak köszönhetően az ott működő vállalkozások könnyebben jutnak el majd Paksra. Szekszárdon a tervek szerint kétszáz lakás épül – tette hozzá.

Ács Rezső polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta: a támogatást oktatási, szociális és gazdaságfejlesztési projektek önerejéhez használják fel. A projektek keretében többek között iskolaépületek energetikai korszerűsítését végzik el, bölcsődét, orvosi ügyeleti központot, körforgalmat és elkerülő utat építenek.

A képen Süli János (j), Ács Rezső (k),  és Mittler István (b), a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója . Fotó: Kadarka.net

MTI
Read previous post:
Close