full screen background image
Keresés
2018 december 15 - szombat
  • :
  • :

Családi programok a gemenci és a gyulaji erdőben

Családi programok a gemenci és a gyulaji erdőben

2016.04.27. Családi programokat kínál a Gemenc és a Gyulaj Zrt. a hét végén, a természetbarátok az ártéri erdőben gyalogtúrákon, mézkóstolón, dunai hajókiránduláson vehetnek részt, a gyulaji erdőben pedig a vadetetéssel ismerkedhetnek.

2018hirdetés

A gemenci erdőgazdaság tájékoztatása szerint a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ hagyományos kétnapos, szezonnyitó rendezvénye szombat délelőtt erdőjárással kezdődik, amikor erdészek mutatják be szakmai szempontból a nagyrezéti erdőrészt. Mindkét napon gyalogtúrákat szerveznek a Molnárka tanösvényen, a Pörbölytől nyolc kilométerre fekvő túraútvonal a gemenci erdő kialakulását és állatvilágát mutatja be.

A közeli madármegfigyelő toronyból jó esély van fekete gólyák és réti sasok megfigyelésére. Naponta kétszer közlekedik gőzmozdony vontatta nosztalgiajárat Pörbölyről a Gemenc-Duna partra; vasárnap pedig a bajai Vándorpont kikötőből két alkalommal sétahajó indul.

Szombaton Tamásiban, a Gyulaj Zrt. miklósvári vadasparkja ingyen látogatható lesz. Az erdőgazdaság túravezetést, vadlest, fotózási lehetőséget ígér a kirándulóknak, akiknek bemutatják az erdei vadak etetését is. A 22 hektáros területen gím- és dámszarvasok, vaddisznók, muflonok élnek; a vadaspark érdekessége, hogy a látogatókat nem választja el kerítés a vadtól, és az állatokat leskunyhókból közelről meg lehet figyelni.

Illusztráció: gemenczrt.hu

MTI
Read previous post:
Close