full screen background image
Keresés
2019 május 26 - vasárnap
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Cseresznye nagyságú jég esett Szekszárdon

Cseresznye nagyságú jég esett Szekszárdon

2017.06.25. Hosszú perceken át jégeső esett vasárnap reggel Szekszárdon és környékén, ahol özönvízszerű esőzés volt.

Az eső reggel fél hét körül kezdett el esni, majd egy rövid időre viharossá fokozódott a szél. Aztán a jég is esni kezdett, először csak kisebb szemekben és rövidebb ideig, majd hirtelen özönvízszerű esőzés zúdult a városra és környékére. Ám ezt követően reggel nyolc óra felé ismét esni kezdett a jég, egyre intenzívebben és egyre nagyobb szemekben. Kezdetben cseresznyemag, majd cseresznye nagyságú jég esett hosszú perceken át. Az özönvízszerű esőzés legalább fél órán át tartott.

A Kadarka.net olvasói közül többen is arról számoltak be, hogy dió nagyságú jegek is estek.

Az Időkép portál csapadéktérképe alapján Szekszárdon mintegy két óra leforgása alatt több mint 50 milliméter csapadék hullott. A térkép tanúsága szerint (08.37) a Dunántúlon sokfelé esett az eső vasárnap, de ennél több csapadék csak Zircen  esett, ahol 87 mm eső hullott.

Videó: Kadarka.net

Mint azt megírtuk, két másodfokú figyelmeztető jelzést is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vasárnapra Tolna megye területére. A másodfokú figyelmeztetés szerint vasárnapp Tolna megyében közepes bekövetkezési kockázat mellett kialakulhat heves zivatar, károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében. Emellett másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várható felhőszakadások miatt. Mint az OMSZ közölte, intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Ugyancsak megírtuk, a reggeli viharban eltűnt egy férfi Szekszárd-Szőlőhegyen – kattintson! 

Szekszárd, Cinka utca. Videó: 

Videó: Dallos Szabolcs

Videó: Dallos Szabolcs

Videó: 

Dallos Szabolcs felvételélnek tanúsága szerint Szekszárdot szó szerint elöntötte a víz, a viharos erejű szél pedig kukákat borított fel.

„Horgászparadicsom a Kossuth Lajos utcában. A képen Jantner László. Fotó:
„Horgászparadicsom a Kossuth Lajos utcában. A képen Jantner László. Fotó:

Térdig érő víz a Tartsay lakótelepen. Fotó: Kocsis Zoltán

A Dienes Valéria utca és a Bencze Ferenc utca sarkán is állt a víz. Fotó: Kocsis Zoltán

Vezetőkép: Kadarka.net


ElőzőSúlyos balesetet okozott a 24 éves bátaszéki férfi KövetkezőElőször rendezték meg a Tolna Megyei Tűzoltó Egyéni- és Csapat Horgászversenyt