full screen background image
Keresés
2021 január 20 - szerda
  • :
  • :

Csütörtökre és péntekre is figyelmeztető jelzést adtak ki!

Csütörtökre és péntekre is figyelmeztető jelzést adtak ki!

2019.07.17. Elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki csütörtökre és péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat Magyarország nagy részére, közte Tolna megye területére.

Az OMSZ elsőfokú figyelmeztetése szerint csütörtökön és pénteken zivatar kialakulására kell számítani. Mint írták: elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. A figyelmeztető jelzést csütörtökre Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén kívül az egész ország területére kiadták. Péntekre az egész Dunántúl, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megy területére adták ki az elsőfokú figyelmeztető jelzést.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.07.18. csütörtök éjfélig

A ma esti óráktól nyugaton, majd reggelig a Dunántúlon, elsősorban a nyugati felében helyenként kialakulhat zivatar. Ezt követően csütörtök éjfélig a Dunántúlon több alkalommal valószínű zivatar, kelet, északkelet felé haladva a zivatarok várható száma és erőssége csökken, északkeleten, keleten a legalacsonyabb a valószínűsége villámtevékenység kialakulásának. A Dunántúlon a zivatarokat elsősorban csütörtök délután viharos (60-80 km/h) szél, általában kis méretű (< 2 cm alatti átmérő) jég, délnyugaton, délen lokálisan jelentős mennyiségű csapadék, esetleg felhőszakadás (20-30 mm) kísérheti.

A képen: eső a Sárközben. Fotó: Retkes Tamás