full screen background image
Keresés
2021 február 23 - kedd
  • :
  • :

Dal és klip népszerűsíti a Szekszárdi Önkéntes Programot

Dal és klip népszerűsíti a Szekszárdi Önkéntes Programot

2020.05.06. Az önkéntes munka fontosságát hangsúlyozza a szekszárdi Nagy Kristóf Balázs – művésznevén Kritya – legújabb hip-hop száma, melynek sajtótájékoztatóval egybekötött premierjét szerda délután tartották a polgármesteri hivatalban.

Ács Rezső polgármester elmondta, a Szekszárdi Önkéntes Programban résztvevő Nagy Kristóf Balázsnak az önkormányzat, vagyis a Humánszolgáltató Központ nyújtott segítséget abban, hogy a dalhoz profi klip is készülhessen. Hozzátette, reméli, hogy az alkotás nyomán még többen kedvet kapnak a programhoz való csatlakozáshoz.

A városvezető azt is megosztotta, hogy jelenleg 34 önkéntessel van szerződésük. Ők továbbra is főként a bevásárlásokban, a gyógyszer kiváltásában és a postai szolgáltatások pl. csekkek befizetése terén nyújtanak segítséget azon majd’ kétszáz 65 év feletti szekszárdinak, aki segítségért fordultak az önkormányzathoz a koronavírus-járvány miatt.

Nagy Kristóf Balázs, vagyis Kritya – aki nemrég végezett alapszakon a Budapesti Corvinus Egyetemen – elmondta, számára rögtön egyértelmű volt, hogy csatlakozik az önkéntes programhoz. Mint mondta, ideje is volt az önkétességre, ezen felül pedig biztos volt abban, hogy ezen a módon az idősek segítségére lehet. Hozzátette, egy barátjával jelentkezett és rögtön megtalálta a helyét a programban.

Az Önkéntes költészet című szám elkészítésének ötlete a programban való részvétel során fogalmazódott meg benne. Ötletét megosztotta Tolácziné Varga Zsuzsannával, a Humánszolgáltató Központ igazgatójával is, akinek biztatására hamar megszületett a szöveg – árulta el Kritya. Hozzáfűzte, a központ ahhoz is segítséget nyújtott, hogy minőségi klip is készüljön a zenéhez.

Az Önkéntes költészet című dal szövegével Kritya az önkétes munka fontosságára irányítja a figyelmet. A klip, melyben jól ismert szekszárdi helyek is felbukkannak, ugyancsak az önkéntes munkát mutatja be. A klipet Pomsár Tamás és Szűcs István rendezte és fényképezte.

Krityának már nem ez az első száma, rendszeresen ír szöveget, melyek adott esetben szűkebb környezetünkhöz, Szekszárdhoz is köthetők. Portálunk olvasói már találkozhattak Kritya nevével, akinek „Szekszárd felé” című számát korábban bemutattuk. A „Szekszárd felé” című dalban Kritya szülővárosa, szülőmegyéje iránti szeretetét fogalmazta meg. A szövegben hallható gondolatokat nem Illyés Gyula azonos című verse ihlette, hanem a hazafelé vezető vonatutakon fogalmazódtak meg az előadóban.

Önkéntes költészet

Dalszöveg: Nagy Kristóf Balázs – Kritya
Zenei alap: Horváth Péter – New H Music
Zenei keverés, vágás: Berze György – Posthumous Production
Hangstúdió felvétel: Táborfi Gábor – Babits Mihály Kulturális Központ
Rendezte és fényképezte: Szűcs István, Pomsár Tamás
Vágó: Szűcs István
Szereplők: Ács Rezső, Toláczi Zsuzsa, Kun Péter, Posta Soma, Maliach Márk, Szabó Alíz, Kurcz József

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close