full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Digitális gyermekvédelemmel kapcsolatos honlap segíti a szülőket

Digitális gyermekvédelemmel kapcsolatos honlap segíti a szülőket

2020.03.22. Az internet biztonságos és tudatos használatához nyújt útmutatást a digitális gyermekvédelmi honlap, ahol ajánlások, tananyagok, a tudatosítást segítő kisfilmek és egyéb szakirodalom érhető el – közölte a Digitális Jólét Program (DJP) az MTI-vel.

A közlemény szerint a digitalisgyermekvedelem.hu honlapon elérhető 32 részletes óraterv a pedagógusoknak nyújt érdemi segítséget. Két nagy témakör közül lehet választani: “a média társadalmi szerepe”, illetve a “részvétel az e-társadalomban”.

Az oldalon rövid ajánlások is olvashatóak, a szituációs kisfilmek pedig olyan témákat járnak körül közkedvelt színészek segítségével, mint például a likefüggőség, az online zaklatás, a testképzavar, valamint a fake news/álhírek.

Szintén elsősorban a pedagógusoknak, de a szülőknek is segítséget nyújthat az a linkgyűjtemény, amelyben száz, a gyermekek online védelmét, a tudatos internethasználatot segítő link található, de ennek rövidebb, könnyebben átlátható változata is elérhető.

A szülők számára emellett hat, az online médianevelés kockázatát bemutató, letölthető tájékoztató anyag is a rendelkezésre áll – áll a közleményben.

MTI
Read previous post:
Close