full screen background image
Keresés
2021 augusztus 2 - hétfő
  • :
  • :

Digitális Jólét Program Pont nyílt Szekszárdon – ingyenes képzések indulnak

Digitális Jólét Program Pont nyílt Szekszárdon – ingyenes képzések indulnak

2018.09.26. A számítógép, az okostelefon, az internet használatát sajátíthatják el képzett mentorok segítségével az érdeklődők a Digitális Jólét Program Pontnál, melyet szerda délelőtt adtak át a Babits Mihály Kulturális Központnál. A hivatalos átadón szép számú nyugdíjas jelent meg és jelentkezett az ingyenes képzésekre.

Magyarország kormánya azért hirdette meg a Digitális Jólét Programot, hogy segítse a digitális világban való tájékozódást. Ma már ugyanis minden korosztálynak készségszinten kell tudnia használni az okostelefont, a számítógépet és az internetet – mutatott rá Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a Digitális Jóléti Program Pont szerda délelőtti hivatalos átadóján.

Kiemelte, Szekszárdon elsősorban az idősebb korosztály részéről folyamatos igény jelentkezett arra, hogy a digitalizáció világában való tájékozódást segítő terek jöjjenek létre. Ennek az igénynek igyekeztek megfelelni a Digitális Jólét Program Pont – ahol képzett mentorok nyújtanak szakmai segítséget az érdeklődőknek – átadásával. Hozzáfűzte, az igények fényében a jövőben szeretnék tovább bővíteni a rendelkezésre álló eszközállományt.

Ács Rezső (b) és Zsikó Zoltán. Fotó: Kadarka.net

A polgármester is szólt, hogy a Digitális Jólét Program Pont egyfajta közösségi térként is szolgálhat, ahol az idősek rendszeresen találkozhatnak egymással és új ismeretségeket köthetnek.

Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója elmondta, céljuk, hogy Tolna megye legnagyobb Digitális Jólét Program Pontja működjön Szekszárdon. Mint azt tudatta, három laptop, két okostelefon, két tablet és egy projektor, valamint egy multifunkciós készülék áll az érdeklődők rendelkezésére az ismeretek megszerzéséhez és a gyakorláshoz. Hozzáfűzte, igyekeznek bővíteni a meglévő eszközállományt.

Főként az idősek számára nyújthat hasznos segítséget a Digitális Jólét Program Pont. Fotó: Kadarka.net

Borda Gergő mentor elmondta, céljuk, hogy a jelentkezőket eljuttassák az úgynevezett IKER 1. szintig. Ennek részeként a résztvevőket megtanítják a stabil internethasználatra, az elektronikus levelezés és a szövegszerkesztés alapjaira. Hozzátette, ha van igény, akkor az úgynevezett IKER 2. szintig fejlesztik a jelentkezők tudását. Először az igényeket mérik fel, az oktatást pedig ahhoz szabják. A képzés ötfős csoportokban történik annak érdekében, hogy minden résztvevővel elég időt tudjanak foglalkozni. Jelentkezni hétfőtől csütörtökig 8 és 17 óra között, illetve pénteken 8 és 14 óra között lehet személyesen a program pontnál.

Dózsa Gyuláné, a Babits Nyugdíjas Klub elnöke véleménye szerint a számítógép ma már nélkülözhetetlen a kapcsolattartásban. Hozzátette, főként a családdal, illetve ismerőseivel szeretne kommunikálni a számítógép segítségével. Emellett a hivatalos ügyek intézésében is nagy segítséget nyújt a számítógép és az internet, ezért tartja szükségesnek a képzés elvégzését.

A Digitális Jólét Program Pontot Ács Rezső és Zsikó Zoltán avatta fel a nemzeti színű szalag átvágásával.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close