full screen background image
Keresés
2020 november 18 - szerda
  • :
  • :

Díjat kaptak Tolna megye diák sporttehetségei

Díjat kaptak Tolna megye diák sporttehetségei

2019.12.10. Kétszázötven Tolna megyei, közte több mint negyven szekszárdi diákot ismert el a Tolna Megyei Diáksport Szövetség kedd délután a Garay János Gimnázium Dísztermében megtartott ünnepségen, Szekszárdon.

Földesi Gyula, a Tolna Megye Diáksport Tanács titkára elmondta, a rendezvényen azon diáksportolók teljesítményét ismerik el, akik a 2018/2019-es tanévben megrendezett diákolimpián országos döntőben dobogós helyezést értek el. Mint azt tudatta, az idén összesen 21 sportág 250 diáksportolója vehet át elismerést. Hozzátette, ez a gyönyörű szám a megyében dolgozó sportszakemberek teljesítményét is mutatja.

Orbán Attila, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke azt mondta, nagy öröm számára, hogy a megye nevében sikeres embereket köszönthet, részesíthet elismerésben. „A megye folyamatosan figyel az utánpótlásra, nagy reménységünk, hogy azok, akik utánunk jönnek, jobb vezetők lesznek, mint manapság. Így tekintünk azokra, akik ma elismerésben részesülnek” – fogalmazott az alelnök. Orbán Attila egy rövid, humoros történettel szemléltetve arra is felhívta a figyelmet, hogy minden siker mögött többen állnak. Mint mondta, hajlamosak vagyunk a sikert és a jó dolgokat magunknak tulajdonítani és megfeledkezni arról, hogy egy-egy sikeres ember mögött sok ember áll. Hozzátette, a megyei önkormányzat szeretne beállni a sikeres emberek mögé és támogatni őket.

A rendezvényen közreműködött (vers) Csizmazia Dóra, az I. Béla Gimnázium tanulója. A díjkiosztón összesen több mint negyven szekszárdi tanuló vehetett át elismerést.

Fotó: Ótós Réka

A Tolna Megyei Önkormányzat képgalériája – kattintson!

A díjazottak névsora: