full screen background image
Keresés
2021 június 24 - csütörtök
  • :
  • :

Díjat vehetett át a Schieber Pincészet a Magyar Sommelier Bajnokságon

Díjat vehetett át a Schieber Pincészet a Magyar Sommelier Bajnokságon

2020.03.02. Evans Victoria, a budapesti Caviar & Bull étterem borszakértője nyerte el a Magyarország sommelier bajnoka címet a 2020-as Magyar Sommelier Bajnokságon vasárnap. A rendezvényen a szekszárdi Schieber Pincészet a Magyar Sommelier Szövetség Par Excellence díját vehette át.

A megmérettetés fővárosi döntőjén második helyen végzett Tüű Péter, a Laurel Étterem, harmadik helyen pedig Angerman László, az Onyx Étterem munkatársa.

A Magyar Sommelier Szövetség szervezésében a Gundel Étterem Erzsébet Királyné báltermében tartott döntőre hárman jutottak be az előző nap Tatán megrendezett első fordulóból, amelynek során írásbeli és gyakorlati feladatokat oldottak meg.

A döntőbe jutott versenyzők éttermi körülmények között a sajtó, a szakma képviselői és az érdeklődő közönség előtt mérték össze tudásukat. Feladataik között szerepelt pezsgő felszolgálása, hibás borlap javítása, adott menüsorhoz ital ajánlása és dekantálás is. Borokat és különböző párlatokat jellemeztek, illatmintákat elemeztek és terítési hibákat vizsgáltak.

A neves szaktekintélyekből álló zsűri elnöke, Kozma Kálmán hirdette ki az idei verseny győztesét. A verseny fővédnöke Nagy István agrárminiszter, a főtámogató a Törley Pezsgőmanufaktúra és a tatai Gottwald Hotel volt.

A döntő előtt a Magyar Sommelier Szövetség Par Excellence díja győzteseinek Slezsák Zoltán elnök átadta az ezért járó plaketteket. A hat éve alapított elismerésben ezúttal a Schieber Pincészet/Szekszárd (termelő), Kató András (kereskedő), a Macok Bisztró/Eger (vendéglátó), Viniczai Sándor (szakíró) és Horkay András (oktató) részesült.

Mint azt megírtuk, a Schieber Pincészet decemberben nyerte el el a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) Par Excellence szakmai díját, termelő kategóriában.

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close