full screen background image
Keresés
2021 április 10 - szombat
  • :
  • :

A PTE-n idén diplomázott művészek munkáiból nyílt tárlat Szekszárdon

A PTE-n idén diplomázott művészek munkáiból nyílt tárlat Szekszárdon

2016.08.12. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Művészeti Karának festőművész, szobrászművész és kerámiatervező szakon idén diplomázott hallgatóinak munkáiból nyílt kiállítás csütörtök késő délután a Babits Mihály Kulturális Központban.

A kiállítás megnyitóján Kissné Hóner Magdolna, a kulturális központ művelődésszervezője üdvözölte a vendégeket.

A tárlatot megálmodó Prof. Fusz György keramikusművész, az idén 20 éves fennállását ünneplő Művészeti Kar tudományos dékánhelyettese a megnyitón elmondta, a kiállításon a PTE-n frissen végzett festőművészek és keramikusok műveiből álló válogatás kapott helyet.

A múlt héten zárult le a PTE Művészeti Karán végzett hallgatók diplomamunkáiból tartott kiállítás a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben található M21 galériában. Prof. Fusz György az ott bemutatott alkotások közül válogatta össze a tárlaton látható műveket.

A hallgatók diplomamunkáiból összeállított kiállítás egy művészeti felsőoktatási intézmény jó  keresztmetszetét mutatja be. A tárlat műtárgyai között többségében figurális, kisebb részben absztrakt alkotások tekinthetők meg, de a művek között akad utópisztikus ábrázolású is  – tette hozzá Prof. Fusz György.

Az idén kilenc festőművész, hat szobrászművész és hat keramikus diplomázott a művészeti karon.

Mint arra a kiállításmegnyitón a professzor felhívta a figyelmet, minden évben igyekeznek berendezni több olyan tárlatot, ami kapcsolódik  a PTE Művészeti Karához, melyen szekszárdi és Tolna megyei hallgatókat is képeznek.

A kiállítás augusztus 31-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

A vezetőképen Prof. Fusz György. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close