full screen background image
Keresés
2020 október 21 - szerda
  • :
  • :

Dobogós lett a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata Szolnokon

Dobogós lett a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata Szolnokon

2018.03.05. Harmadik helyen végzett a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tizedik Országos Katasztrófavédelmi Ergométeres Bajnokságán, melynek ismét Szolnok adott otthont.

Március 3-án szombaton rendezték meg Szolnokon a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jubileumi, immáron tizedik Országos Katasztrófavédelmi Ergométeres Bajnokságát, amelyen ötvennyolc sportoló mérette meg magát.

A szolnoki tűzoltó-parancsnokság tornacsarnokában barátságos küzdelem bontakozott ki, a versenyzők egymást túlharsogva buzdították társaikat, a levegőben technikai és taktikai utasítások röpködtek, mígnem végül minden „evezős” célba ért.

Az ergométer eszközigényes sport, amely a versenyző minden porcikáját átmozgatja. Dolgozik a láb, a kar, a váll, a hát, s dolgozik a fej is, hiszen könnyedén pórul járhat az, aki a kezdő métereket túl nagy erőfeszítéssel indítja, hiszen a végére nem sok levegője marad. A szombati versenyen azonban sokan visszajáró nevezőként jelentek meg, így nem volt számukra ismeretlen, hogy mire is vállalkoztak. De akadtak olyanok is, akik most először mérették meg magukat ebben a sportágban.

A javarészt férfiakból álló mezőnyben három hölgy induló is volt, akik kitartóan küzdöttek egymással a helyezésekért. A versenyzők egyéni és négy fős csapatversenyben mérhették össze erejüket, korcsoportonkénti megosztásban. Egyéniben ezer méter, csapatban négyezer méter volt a táv. A csapatverseny végén félelmetes küzdelem alakult ki, a siker métereken és másodperceken, olykor csupán századmásodperceken múlott.

A legeredményesebb a szlovák csapat lett, őket a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság férfi csapata követte, míg harmadik helyezett a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata lett. A női indulók csak egyéni versenyszámban mérték össze tudásukat, amelyben Rácz Andrea, a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársa a második helyen végzett.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: Gyöngyi Ferenc tű. törzszászlós JNSZMKI
Read previous post:
Close