full screen background image
Keresés
2019 május 31 - péntek
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Dobogós lett Tolna megye csapata az országos tűzmegelőzési vetélkedőn

Dobogós lett Tolna megye csapata az országos tűzmegelőzési vetélkedőn

2019.05.31. Harmadik helyen végzett Tolna megye csapata az V. Országos Tűzmegelőzési Szakmai Vetélkedőn, melyet május 28-29-én rendeztek meg Balatonföldváron.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete ötödik alkalommal tartotta meg az Országos Tűzmegelőzési Vetélkedőt a katasztrófavédelmi szervek hatósági feladatokat ellátó állománya részére. A vetélkedőn a katasztrófavédelmi igazgatóságok, valamint a kirendeltségek tűzmegelőzési szakterületen dolgozó munkatársaiból alkotott két-két fős megyei csapatok vettek részt.

Az első napon a versenyzők – ahogy tennék egy a valódi engedélyezési eljárás során is – egy elektronikusan beérkezett, beépített automatikus tűzjelző, majd egy beépített tűzoltó berendezés engedélyezési tervdokumentációját vizsgálták. Ennek során csapatmunkában kellett megtalálni a dokumentáció hiányosságait és ütköztetni a jogszabályokban foglaltakkal. A feladatok közé tartozott, hogy a vetélkedőnek otthont adó Hotel Jogarban megtartott valós tűzriadó gyakorlat eseményeit értékeljék a versenyzők.

A megméretés második napján már egyénileg dolgoztak a versenyzők. Az első két tesztben a tűzvédelmi jogszabályok ismeretére alapozó feladatokat oldottak meg, majd az Általános Közigazgatási Rendtartással és a kéményseprőipari feladatokhoz kapcsolódó hatósági tevékenységekkel összefüggően kellett helytállniuk.

A versenyfeladatok értékelése alapján az ország legjobbjaként Hajdú-Bihar megye csapata vehette át a vetélkedő vándorkupáját. A második helyezést a főváros, míg a harmadik helyet Tolna megye csapata érte el. A csapat tagjai Sebestyén György tű. alezredes, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatóság osztályának vezetője, és Feri Róbert tű. főhadnagy, ugyanezen szervezeti elem kiemelt főelőadója voltak.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close