full screen background image
Keresés
2022 január 17 - hétfő
  • :
  • :

Dombóvári csapat képviselte Tolna megyét az országos döntőn

Dombóvári csapat képviselte Tolna megyét az országos döntőn

2019.05.21. Budapesten szervezték meg a Házhoz megyünk országos döntőjét, ahol egy dombóvári csapat képviselte Tolna megyét.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) 2015 őszén indította el a Házhoz megyünk bűnmegelőzési programját azzal a céllal, hogy segítse a lakosságot a megfelelő védelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek meghozatalában. A programban – az eddigiekhez hasonlóan – a rendőrség mellett részt vesznek az érintett önkormányzatok, a helyi polgárőrség, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara területi képviselői, szakemberei – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Az ORFK 2019-ben is meghirdette a Házhoz megyünk vagyonvédelmi vetélkedőt, melyen háromfős csapatok – egy felső tagozatos gyermek, egy szülő és egy nagyszülő – vetélkedtek. Az országos megmérettetés előtt minden megyében szerveztek helyi fordulót. A döntőt Budapesten az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai épületében rendezték meg 2019. május 17-én, melyen 18 megye és a főváros csapatai vettek részt.

Tolna megyét egy dombóvári csapat – Vati Marcell, Elekesné Péter Nikolett, Németh Károlyné – képviselte. A jó hangulatú vetélkedőn a versenyzőknek szükségük volt logikára, kreativitásra és nem lehettek híján a gyakorlatias gondolkodásnak sem.

A versenyt végül a Nógrád megyei csapat nyerte, de a Tolna megyeiek sem szomorkodtak, hiszen ők is értékes nyereményekkel térhettek haza. A csapatot a Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársa kísérte el a vetélkedőre.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close