full screen background image
Keresés
2021 június 15 - kedd
  • :
  • :

Dr. Baranyai Eszter lett a megyei főjegyző

Dr. Baranyai Eszter lett a megyei főjegyző

2020.03.05. Dr. Baranyai Eszter korábbi aljegyzőt nevezte ki március 1-jével a Tolna Megyei Önkormányzat főjegyzőjének Fehérvári Tamás. Ahogy a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke fogalmazott: a Közgyűlés a 2020-tól kezdődő önkormányzati ciklusban is kiváló munkát kíván a Hivataltól, amire az új főjegyző személye is garancia.

A megyei önkormányzat működésében kiemelt szerepet játszik a Hivatal, amely a Közgyűlés döntés-előkészítő szerve. Ennek tükrében, a hivatalvezető főjegyző többek között a jogszerűségért is felel szakmai kompetenciáival.

Dr. Baranyai Eszter hosszú évek óta a jegyzői hívatásnak él, hiszen korábban a regölyi, kölesdi, illetve gyönki székhelyű közös önkormányzati hivatalokat vezette. Végzettségeit illetően jogász és magyar szakos tanár, mindemellett a turizmus-vendéglátás szakembere. Az új főjegyző Kölesden él, s legszívesebben a családjával tölti idejét, ugyanakkor szabadidejében szívesen hódol a futásnak és az olvasásnak.

Hitéleti és közéleti szerepet is vállal, ugyanis a Kölesdi Református Egyházközség gondnoka, valamint több civil szervezet aktív tagja. Szívügye továbbá az értékőrző és kulturális misszió; a helyi értéktár elnökeként kutatja és népszerűsíti a település kincseit, hivatali teendőin felül pedig segíti a megyei értéktár bizottság munkáját.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Read previous post:
Close