full screen background image
Keresés
2020 február 25 - kedd
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Drámai jelenet zajlott Simontornyán

Drámai jelenet zajlott Simontornyán

2017.04.15. Simontornya volt az ötödik, az idei évben az első állomása a tavaly áprilisban útjára indított Értetek! elnevezésű baleset-megelőzési bemutatónak.

A forgatókönyv az előző négy alkalomoz hasonlóan zajlott. A rendezvény a Simontornyai Művelődési Házban vette kezdetét, ahol dr. Benczúr Béla kardiológus főorvos, dr. Tusa Csaba neurológus szakorvos és Regős Renáta, az Országos Mentőszolgálat Tolna Megyei vezető mentőtisztje a stroke tüneteiről, a kialakulásához vezető rizikófaktorokról, a megelőzési lehetőségekről, és a kezelésben kiemelkedő szerepet játszó időtényezőről beszélgettek. A beszélgetésnek a művelődési házban kiütött tűz vetett véget, ami szerencsére csak a gyakorlat része volt, a szervezők arra voltak kíváncsiak, hogy a zsúfolásig telt színháztermet mennyi idő alatt tudják kiüríteni.

A bemutató célja az előző négy alkalomhoz hasonlóan ezúttal is az volt, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a tudatmódosító szerek használatának veszélyeire, illetve ezen szerek hatása alatt bekövetkező cselekedetek, balesetek következményeire, arra, hogy egy rossz döntés akár az életükbe is kerülhet. A gyakorlat során a résztvevők betekintést kaphattak abba a munkába is, amelyet a tűzoltók, a rendőrség, a mentők a balesetek helyszínén végeznek.

A képzelt baleseti szituáció szerint az egyik autó sofőrje autóvezetés közben stroke-ot kapott, ezért megállt a forgalmi sávban, a felesége kisegítette az autóból, a járműtől távolabb leültette, majd mentőt hívott hozzá. Mindeközben a diszkóból útnak indult, tudatmódosító szerek hatása alatt álló fiatalok a forgalmi sáv közepén álló autóba rohantak, és közben egy motorost is elsodortak. A balesetben ketten sérültek meg súlyosan, egyiküket a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsokból. A diszkóból elinduló fiatalok egyikén azonban már nem lehetett segíteni, ő a helyszínen életét vesztette.

A gyakorlat Simontornyán is sokkoló véget ért, a baleset halálos áldozatát a temetkezési vállalat szállította el. A bemutató zárásaként ötven lufi szállt a magasba a balesetben és stroke-ban elhunytakért.

Kapcsolósó írások
„Értetek” – oktatófilm készült a nagy sikerű gyakorlatból
Sok százan nézték végig a megrázó bemutatót

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: Boros Brigitta tű. fhdgy.
Read previous post:
Close