full screen background image
Keresés
2021 július 23 - péntek
  • :
  • :

Dunaföldváron mérték össze tudásukat a tűzoltók

Dunaföldváron mérték össze tudásukat a tűzoltók

2018.09.11. A Tolna Megyei Tűzoltó Műszaki – Mentő verseny helyszínévé vált kedden néhány órára a dunaföldvári autóbontó területe. A rendezvényen a megyében található három hivatásos tűzoltó-parancsnokság hatfős csapatai mérték össze tudásukat, a végső céljuk az országos versenyre történő felkészülés és a döntőbe jutás volt.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hagyományteremtő céllal 2018-ban első alkalommal, októberben rendezi meg a hivatásos tűzoltóknak az Országos Tűzoltó Műszaki – Mentő versenyt, melyre a Tolna megyei csapatok egy megyei versennyel készültek fel. A beavatkozói állomány a verseny keretein belül adott számot a közlekedési balesetek során bekövetkezett műszaki mentések végrehajtásával kapcsolatos felkészültségéről.

A verseny célja, hogy a készenléti állomány a közlekedési balesetek során végrehajtott műszaki mentési feladatait minél szakszerűbben és hatékonyabban hajtsa végre, valamint a versenyfeladatok végrehajtásán keresztül újabb tapasztalatokat szerezzen.

A Tolna Megyei Tűzoltó Műszaki – Mentő versenyt Dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki beszédében sportszerű, balesetmentes versenyzésre és szakmai tudások legjavának megmutatására bíztatta a csapatokat.

A versenyfeladat egy szimulált közúti baleset felszámolása, a sérült biztonságos kiemelése, ellátása volt, amely során a csapatoknak szakszerűen végre kellett hajtania az áramtalanítást, a jármű stabilizálását, a hidraulikus fesztő-vágó használatával oszlopvágást, a gépjármű tető és legalább 2 ajtó levételét, a kormányoszlop húzatást, a sérült kiemelését és ellátását. A feladat végrehajtása során a versenybírók értékelték a szakszerű rádióforgalmazást is. A versenyfeladat befejezéseként kötelezően vissza kellett állítani a kiindulási állapotot is, de ezt már nem időre.

A Tolna Megyei Tűzoltó Műszaki – Mentő versenyt a dombóvári hivatásos tűzoltók csapata nyerte, így ők képviselik Tolna megyét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság I. Országos Tűzoltó Műszaki – Mentő versenyén októberben.

Külön köszönet jár a közreműködésért a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, mely lelkiismeretes munkájával segítette a verseny megrendezését.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes
Read previous post:
Close