full screen background image
Keresés
2021 szeptember 18 - szombat
  • :
  • :

Duplájára nőtt az állatgyógyászati termékeket forgalmazó Tolnagro nyeresége

Duplájára nőtt az állatgyógyászati termékeket forgalmazó Tolnagro nyeresége

2016.03.17. A szekszárdi székhelyű állatgyógyászati termékeket forgalmazó Tolnagro Kft. árbevétele több mint tíz százalékkal nőtt tavaly, nyeresége pedig duplájára emelkedett – közölte a társaság az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a négy céget magában foglaló cégcsoport a 2014-es 15,6 milliárd forint után tavaly 17,1 milliárd forint nettó árbevételt ért el, az üzemi eredmény 889 millió forintról 1,7 milliárd forintra nőtt.

Közölték: a növekedés annak köszönhető, hogy az állattartó telepeket kiszolgáló üzletágukban felvásárlással jelentős vevőkört szerzett a cégcsoport, illetve az állatorvosi rendelőket, állatpatikákat ellátó üzletágban kifejtett “piaci aktivitásnak”. 2016-ban a kft. a petfood – kisállateledel – üzletágban tervez erősebb piaci fellépést, és kiemelt célja a saját gyártású, illetve saját márkás termékek forgalmának növelése. A cégcsoport idei terve továbbá a tulajdonában lévő Dombori Beach üdülőközpont bővítése Fadd-Domboriban.

A jelenleg 238 embert foglalkoztató Tolnagro Állatgyógyászati Kft. 1996-ban a Tolnavet és az Agrovet kft. egyesülésével alakult meg; a cégcsoport 2010-ben jött létre a Newco Pharma Hungária Kft. 2000-ben, a Szabolcs-Szatmár Megyei Állatkórház Kft. 2009-ben történt megvásárlásával, majd 2010-ben a Primavet Kft. került a Tolnagro százszázalékos tulajdonába.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close