full screen background image
Keresés
2019 április 12 - péntek
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Átadták a Dél-Dunántúl első e-mobility állomását Szekszárdon

Átadták a Dél-Dunántúl első e-mobility állomását Szekszárdon

2016.11.16. Átadták a Dél-Dunántúl első elektromos autók töltésére szolgáló úgynevezett e-mobility állomását kedd délelőtt a Piac téren álló parkolólóház alsó szintjén.

Az elektromos autók töltésére alkalmas állomás átadásával Szekszárd újabb lépést tett az e-mobilitás irányába – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a helyszínen. Mint azt hozzátette, a városban még kevés elektromos kocsi található, reméli az infrastrukturális háttér megteremtése hozzájárulhat ezek elterjedéséhez.

Kiemelte, a technológia hozzájárul a levegő tisztán tartásához, ami a várost övező dombokon fekvő szőlőültetvények miatt is fontos. Hangsúlyozta, az ELMŰ – ÉMÁSZ segítségével telepített töltőpont az első e-mobility állomás a Dél-Dunántúlon. Mint azt hozzátette, a régió legkisebb megyeszékhelyeként is szeretnének jó példát mutatni a töltőhely átadásával.

Ács Rezső polgármester (b) és Koncz László értékesítési igazgató. Fotó: Kadarka.net

A polgármester emlékeztetett, a közgyűlés döntésének köszönhetően a pályázati lehetőségeket kihasználva további három elektromos töltőpontot alakítanak ki Szekszárd belvárosában. És, hogy jó példával járjanak elől, arra kérték az önkormányzati cégeket, hogy pályázzanak a városban használható e-autók beszerzésére.

Azok, akik elektromos autóval járnak Szekszárd környékén, a töltőállomás miatt egészen biztosan betérnek majd a városba – tudatta Koncz László, az ELMŰ – ÉMÁSZ értékesítési igazgatója. Elmondta, a töltőpont hamarosan felkerül arra az interaktív térképre, melyen Európa szerte mintegy 5000 töltőállomás szerepel. Hozzátette, az elektromos autók tulajdonosai az „e-kWh” nevű alkalmazás letöltésével tájékozódhatnak az Európában elérhető nyilvános, bárki által hozzáférhető töltőállomások helyéről.

Fotó: Kadarka.net


ElőzőNyereményakciónak álcázott csalásra figyelmeztet a megyei rendőrség KövetkezőLátványos gyakorlatot tartottak a tűzoltók Pakson


Read previous post:
Látványos gyakorlatot tartottak a tűzoltók Pakson

2016.11.16. Látványos...

Csekkbefizető automatákat állít üzembe a posta a CBA és a Rossmann üzletekben

2016.11.16....

Close