full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

Eddig mintegy ezer szekszárdi nyugdíjas vette át az önkormányzat ajándékát

Eddig mintegy ezer szekszárdi nyugdíjas vette át az önkormányzat ajándékát

2017.12.13. Az első két napban a tervezettnek megfelelően mintegy ezer szekszárdi nyugdíjas vette át a megyeszékhely önkormányzata által összeállított karácsonyi csomagot – tudtuk meg Ács Rezső polgármestertől a témában szerda reggel tartott sajtótájékoztatón.

A Garay tér és a Széchenyi utca sarkán – az egykori Hungária Biztosító épületében – december 11. és 19. között adják át a csomagokat a november végéig regisztrált közel három és félezer 62 év feletti szekszárdi polgárnak.

– A tésztát, kekszet, csokit, kakaót, teát és kávét is tartalmazó, egyenként 2000 Ft értékű karácsonyi csomagok átvétele szervezetten, zökkenőmentesen zajlik – mondta a polgármester. Az időskorúak a számukra megadott napon, reggel 8 és 16 óra között, fennakadás nélkül juthatnak hozzá az önkormányzat ajándékához, csak a maguk, vagy az őket megbízó lakcímkártyáját kell bemutatni az ügyintézőknek. A városban működő nyugdíjas klubok maguk juttatják el tagjaiknak a csomagokat, míg az idősek otthonába én viszek belőlük. A város szeretne hagyományt teremteni a karácsonyi csomagok ajándékozásából – tette hozzá Ács Rezső.

A közgyűlés ennek érdekében módosította szociális rendeletét, a hivatal pedig közbeszerzésen választotta ki az összesen 7 millió forint értékű csomagokat elkészítő vállalkozást.

A képen a szekszárdi városháza. Illusztráció: Kadarka.net

Forrás: Fekete László – Szekszárdi Vasárnap

Kapcsolódó cikk:
Ajándékcsomaggal teszik szebbé a szekszárdi idősek karácsonyát