full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Egész Szekszárd egy pincében – Bor élmény kaland felfedezés!

Egész Szekszárd egy pincében – Bor élmény kaland felfedezés!

Mi a bor? Sokan sokféleképpen válaszolhatnak az alábbi kérdésre, de hogy valójában mit is jelent ez a bűvös fogalom, azt annál kevesebben értik igazán.

Szekszárdon most különleges élményben lehet része annak, aki szeretne választ kapni a kérdésre, hiszen 2014 augusztus óta egy interaktív borturisztikai kiállítással kibővített, közel 800 négyzetméteres, műemlékvédelmi környezetben található pincerendszer működik, ahol a betérő látogató 33 szekszárdi pincészet és két pálinkaház széles választékát is megtalálja egy helyen.

A Garay ÉlményPince egy olyan hely, ahonnan a látogató garantáltan komplex élményekkel és új ismeretekkel távozik, legyen az akár borszakértő vagy laikus borkedvelő. A pince több száz éves múlttal rendelkezik, 2012-ben azonban egy közel 200 Millió Forint értékű Európai Uniós támogatás keretében kezdődtek meg felújítási és funkcióbővítési munkálatai, melynek köszönhetően immáron teljesen megújult formában várja látogatóit. Hogy mi minden található ebben a modern ékszerdobozban Szekszárd belvárosának szívében?

Interaktív borturisztikai kiállítás 67 tabló és 11 interaktív eszköz segítségével mutatja be a szőlő és bor általános ismereteit, a Szekszárdi borvidéket, a borkészítés tudományát valamint a hazai- és nemzetközi borkultúrát.

Illatkamrák és illatkapszulák segítségével bemutatásra kerülnek a különböző borok legjellemzőbb illatjegyei, az egyedi interaktív borbírálati rendszer segítségével pedig érintőképernyőn osztályozhatjuk az éppen poharunkba töltött bort. A kiállításhoz csoportok számára előzetes bejelentkezéssel tárlatvezetés igényelhető, de az audio- guide rendszer segítségével a tematika teljes anyaga meghallgatható magyar, angol, és német nyelven egyaránt. A kiállítás részét képezik a borászokkal forgatott filmek, akiktől személyes instrukciókat kaphatunk a kóstoláshoz. A digitális felületeknek, interaktív térképeknek köszönhetően könnyen útbaigazítást nyerhetünk, melyik pincéhez, hogyan orientálódjunk tovább.

Kadarka Nagyterem 65 fős étterem és rendezvénytér, ahol A’la carte étlapról választhatunk a különböző borkorcsolyák és meleg étkek közül. Kiváló helyszíne a céges- oktatási – és családi eseményeknek egyaránt. Ráadásul minden hónapban különleges programok közül válogathatunk: borkóstolók – szekszárdi és vendég borvidékek borászaival-, gasztronómiai estek, zenés rendezvények helyszíneként funkcionál a pince rendezvényterme. Borkóstolás és vásárlási lehetőség bármikor. Immáron 33 pincészet és két pálinkaház széles választéka található meg egy helyen. Többé nem okozhat problémát hétvégén Szekszárdra betérő turistaként sem, ha elfelejtettünk előre bejelentkezni a kiszemelt borászatunkhoz, vagy kisebb létszámú csoporttal szeretnék pár pohár ízletes bort kóstolni, hiszen a Garay ÉlményPince hétvégén is várja Vendégeit!

Nyitva tartás:

Hétfő- Csütörtök 11:00 – 18:00
Péntek- Szombat 11:00 – 23:00
Vasárnap 10:00 – 18:00

További információ:
www.garaypince.hu
www.facebook.com/garayelmenypince

Írta: Gyetvai Rita
Read previous post:
Szajkó

Ritzel...

Close