full screen background image
Keresés
2019 november 4 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Egy 15 éves fiú ellen javasol vádemelést a Szekszárdi Rendőrkapitányság

Egy 15 éves fiú ellen javasol vádemelést a Szekszárdi Rendőrkapitányság

2017.11.19. Vádemelést javasol a rendőrség egy 15 éves fiú ellen, aki egy Szekszárdon talált bankkártyával akart pénzt felvenni.

A 15 éves fiú 2017. április 29-én délután egy szekszárdi patakban talált egy pénztárcát, amelyből kivette a bankkártyát, és a hozzá tartozó PIN kód segítségével készpénzt kísérelt meg felvenni. A művelet nem járt sikerrel, mivel a kártya eddigre már le lett tiltva – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították a fiút, majd készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználása bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Vallomásában beismerte a bűncselekmény elkövetését, az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az elvesztett bankkártyát haladéktalanul le kell tiltani, amelyre a nap 24 órájában lehetőség nyílik a kártyát kibocsátó banknál. A PIN kódot azonban ennek ellenére sem szabad a kártya közelében tárolni, hiszen a bűnelkövetők még ez idő alatt is leemelhetik a rajta lévő összeget.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Hasznos ajándékokat adtak a rendőrök a közlekedőknek

2017.11.19....

Minden negyedik természeti világörökségi helyszínt fenyeget a klímaváltozás

2017.11.19. Minden...

Close