full screen background image
Keresés
2020 január 1 - szerda
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Egy 19 éves férfi gyilkolta meg a 6 éves szekszárdi kislányt

Egy 19 éves férfi gyilkolta meg a 6 éves szekszárdi kislányt

2019.03.10. Egy 19 éves szekszárdi férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy megölte azt a gyermeket, akinek holttestét pénteken a Patak utca mögötti területen találták meg.

Horváth László, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) Bűnügyi Technikai Osztályának vezetője az emberölési esetről vasárnap délelőtt a főkapitányságon megtartott sajtótájékoztatón elmondta, a rendőrségre pénteken 18 óra 23 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy otthonából eltűnt egy 6,5 éves kislány. A Szekszárdi Rendőrkapitányság nagy erőkkel kezdte keresni a gyermeket, akinek holttestére 18 óra 45 perc körül találtak rá a Patak utca mögött található patak partján.

A kislány sérüléseit megvizsgálva nem lehetett kizárni az idegenkezűséget, ezért az intézkedést a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vette át. Igazságügyi orvosszakértő bevonásával halottszemlét hajtottak végre és megkezdték az adatgyűjtést, valamint a tanúk kihallgatását. Ennek során egy 19 éves férfit is kihallgattak, majd bűnügyi őrizetbe vettek.

Csorba Szilárd, a TMRFK Bűnügyi osztályának vezetője tudatta, a férfi megalapozottan gyanúsítható egy rendbeli, 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, melyet a törvény 10-20 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthat. Hozzátette, a gyanúsított részleges beismerő vallomást tett, a rendőrség pedig előterjesztést tett a Tolna Megyei Főügyészség felé a letartóztatására.

Csorba Szilárd elmondta, tekintettel a bűncselekmény súlyára, a Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője 24 órás rendőri jelenlétet rendelt el a bűncselekmény elkövetésének tágabb környezetében.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság és a megyei rendőr-főkapitányság részéről közel ötven rendőr vett részt az intézkedésben.

A sajtótájékoztatón résztvevő újságírók arra is rákérdeztek, hogy rokoni kapcsolatban állt-e az elkövető és az áldozat, illetve, hogy mi volt a bűncselekmény indítéka. Szintén kérdés hangzott el arra vonatkozóan, hogy felmerült-e a szexuális erőszak gyanúja, illetve, hogy az elkövető alkoholos, vagy egyéb befolyásoltság alatt. Újságírói kérdés hangzott el arról is, hogy büntetett előéletű férfiról van-e szó, illetve, hogy valamiféle eszközzel követte-e el az emberölést. A rendőrség azonban a fenti kérdésekre az eljárás jelenlegi szakaszában nem kívánt, illetve nem tudott válaszolni.

A Tolnatáj Televízió riportjában a gyermek anyja elmondta, borzalmas állapotban, meztelenül találtak a gyermekre, aki a fején szenvedett sérülést. A riportban az is elhangzott, hogy a gyilkos a lány unokatestvére volt, egy szomszéd pedig arról számolt be, hogy a férfi ült  már börtönben, valamint, hogy a drogok miatt „megbolondult”.

A képen: Csorba Szilárd, a TMRFK Bűnügyi osztályának vezetője (j), Komlósiné Kiss Anett, a TMRFK sajtószóvivője és Horváth László, a TMRFK  Bűnügyi Technikai Osztályának vezetője. Fotó: Kadarka.net

 

 


Csorba Szilárd Horváth László


Read previous post:
Close